Περιβάλλον

15/09/2011 - 16:16

Συνεδρίαση Επιτροπής Χωροταξίας-Περιβάλλοντος

Συνεδρίασε χθες Τετάρτη 14/9 η Επιτροπή Χωροταξίας-Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου υπό την Προεδρεία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Νίκου Μάρκου. Μεταξύ των άλλων θεμάτων, την Επιτροπή απασχόλησε η έγκριση μελετών Περιβαλλοντικών επιπτώσεων, τριών σημαντικών έργων για τα νησιά μας.

 

  • Η παράκαμψη της κωμόπολης του Θάνους στη Λήμνο, έργο δύο και πλέον χιλιομέτρων που επιλύει σοβαρά προβλήματα κυκλοφορίας στο νησί και ειδικότερα της τουριστικής περιοχής Θάνους και θα συνδέει απρόσκοπτα τα χωριά της Νέας Κούταλης με τη Μύρινα.

  • Η παράκαμψη της πόλης του Καρλοβάσου, έργο τριών χιλιομέτρων το οποίο θεωρείται κύριο οδικό έργο της Δυτικής Σάμου αφού θα εξυπηρετεί το λιμάνι του Καρλοβάσου και το σύνολο των οικισμών της νότιας και δυτικής Σάμου, απαλλάσσοντας την πόλη του Καρλοβάσου από τους σημερινούς κυκλοφοριακούς φόρτους.

  • Οι δύο οδικοί κόμβοι της νότιας παράκαμψης της πόλης της Μυτιλήνης στις θέσεις «Κουμκό» και «Ράχες Χρυσομαλλούσας» Σημειώνεται ότι η έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των δύο προτεινόμενων κόμβων, έρχεται να συμπληρώσει την προ ετών εγκεκριμένη ΜΠΕ του όλου έργου της νότιας παράκαμψης της Μυτιλήνης, το οποίο θα αποσυμφορήσει την πόλη και θα εξυπηρετήσει τη δυτική και νότια Λέσβο στην πρόσβασή της προς το αεροδρόμιο.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Μάρκου δήλωσε σχετικά, ότι με την έγκριση των περιβαλλοντικών μελετών, τα έργα αυτά ωριμάζουν καθ΄ ότι η περιβαλλοντική αδειοδότησή τους είναι κυρίαρχη διαδικασία προκειμένου να τύχουν στο μέλλον χρηματοδότησης και ένταξης σε προγράμματα. Έτσι χρονίζοντα προβλήματα των παραπάνω έργων λύνονται και δρομολογούνται.

Μοιράσου το άρθρο!