Περιβάλλον

07/11/2011 - 14:54

Σύσκεψη για ΧΥΤΑ , ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια

Πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρόσκληση της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού-Περιβάλλοντος και Υποδομών την Παρασκευή 4/10 το πρωί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, σύσκεψη στο πλαίσιο συντονισμού της υλοποίησης των έργων ΧΥΤΑ και αποκαταστάσεων ΧΑΔΑ, υπό την Προεδρεία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Νικολάου Μάρκου.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Νομού Λέσβου κ. Ηρακλής Βερβέρης, συναρμόδιοι φορείς από το Δήμο Λέσβου, εκπρόσωποι της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, μελετητές των ΧΥΤΑ και εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν όλα τα έργα ΧΥΤΑ και αποκαταστάσεων ΧΑΔΑ της Περιφερειακής Ενότητας της Λέσβου, έγινε εκτίμηση του βαθμού ωρίμανσής τους και το στάδιο εξέλιξής τους. Ειδικότερα στη σύσκεψη έγινε αναλυτική παρουσίαση των έργων ΧΥΤΑ στις θέσεις «Κλεφτοβίγλα», «Καμμένος Άντισσα», «Οξύ», «Χαλκέλια» και «Λεμονού».

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νικόλαoς Μάρκου στη διάρκεια της σύσκεψης όρισε μία ομάδα εργασίας, η οποία θα επιφορτιστεί με το συντονισμό και την προώθηση των έργων που αφορούν τα παραπάνω έργα και θα λειτουργεί σε μόνιμη βάση υπό την επίβλεψη του ιδίου.

Μοιράσου το άρθρο!