Περιβάλλον

25/05/2012 - 10:43

Σύσκεψη για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών

tyle="text-align:justify;">Σύσκεψη με θέμα την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, πραγματοποιήθηκε υπό την Προεδρία του Δημάρχου Λέσβου, Δημήτρη Βουνάτσου και στην οποία συμμετείχαν ο Γενικός Επιθεωρητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Ελλάδος, (με αρμοδιότητα το Βόρειο Αιγαίο), Βασίλειος Τουλίκας   ο Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου, Ηρακλής Βερβέρης, ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Γιάννης Βατός, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης, Ελευθέριος Ελευθεριάδης και ο Αναπληρωτής Διευθυντής Δασών Λέσβου, Παναγιώτης Καραμπάσης.

            Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ενημέρωση για τις οργανωτικές δράσεις της Δημοτικής Αρχής για την αντιμετώπιση των κινδύνων από πυρκαγιές, ενόψει της αρξαμένης αντιπυρικής περιόδου, κυρίως στον τομέα της πρόληψης και όλων των προκατασταλτικών ενεργειών. Επισημάνθηκαν προβλήματα και δρομολογήθηκαν οι λύσεις, ώστε να υπάρχει συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Τονίσθηκε ιδιαίτερα η ανάγκη πληροφόρησης των πολιτών για την πρόληψη των πυρκαγιών, αλλά και η αξιοποίηση και συμμετοχή των εθελοντικών οργανώσεων και συλλόγων στη δασοπροστασία.

            Τέλος ο κ. Βουνάτσος, επανέλαβε ότι ο Δήμος Λέσβου θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και την προστασία του δασικού πλούτου του τόπου μας.

Μοιράσου το άρθρο!