Περιβάλλον

10/11/2015 - 12:56

1.000.000 ευρώ για τη συντήρηση του Οδικού Δικτύου στη Λέσβο

Τη σύμβαση του έργου «Συντήρηση Επαρχιακών Οδών Βόρειας Λέσβου» συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ, υπέγραψε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου.

Στο πλαίσιο του έργου πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες για τη συντήρηση - αποκατάσταση οδών στην περιοχή της Βόρειας Λέσβου και συγκεκριμένα της εθνικής οδού από κόμβο Πλωµαρίου - Γέρας προς Καλλονή, της επαρχιακής οδού Καλλονής - Πέτρας - Μολύβου και της επαρχιακής οδού Πέτρας - Ανάξου - Σκουτάρου - Φίλιας - Σκαλοχώρι.

Συγκεκριμένα θα εκτελεσθούν οι εξής εργασίες:

 

- Επισκευή - ασφαλτόστρωση των παραπάνω επαρχιακών οδών κατά τμήματα.

- Συντήρηση - κατασκευή τεχνικών έργων σε σημεία που υπάρχει ανάγκη.

- Επένδυση πρανών µε ελεύθερο πλέγμα σε θέσεις που θα υποδείξει η Υπηρεσία για συγκράτηση πρανών.

- Διαμόρφωση - ασφαλτόστρωση της συμβολής της οδού προς Πετσοφά (στρατόπεδο) µε την Επαρχιακή Οδό Καλλονής – Πέτρας και παροχέτευση των όμβριων υδάτων.

- Βελτίωση της βατότητας των οδών πρόσβασης από την επαρχιακή οδό Σκουτάρος – Σκαλοχώρι προς τη Τσιχράντα και τη Φίλια.

 

Η συνολική προθεσμία για την περαίωση του έργου είναι 6 μήνες.

Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΣΑΕΠ 088) και θα υλοποιηθεί με την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Δήλωση της Περιφερειάρχη κας Χριστιάνας Καλογήρου:

«Τα έργα για τη βελτίωση του οδικού δικτύου αποτελούν βασική προτεραιότητα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, αφού με τις παρεμβάσεις αυτές μπορούμε να βελτιώσουμε ουσιαστικά την οδική ασφάλεια των πολιτών. Στην κατεύθυνση αυτή συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις για τη συντήρηση του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου σε όλα τα νησιά».

 

 

Μοιράσου το άρθρο!