Περιβάλλον

02/08/2014 - 19:12

Ανακύκλωση Οικιακών Οργανικών Υλικών και Αποβλήτων

style="text-align: justify;"> 
Ο Φορέας Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού διωργανώνει εκδήλωση με θέμα : Ανακύκλωση Οικιακών Οργανικών Υλικών και Αποβλήτων. Την Κυριακή 3 Αυγούστου 2014 και ώρα 19:30, στην Δημοτική Αίθουσα στο Γιαλό. 
 
Η κομποστοποίηση είναι μια φυσική διαδικασία η οποία μετατρέπει τα οργανικά υλικά σε μια πλούσια σκούρα ουσία. Αυτή η ουσία λέγεται κομποστ ή χούμους ή εδαφοβελτιωτικό.
 
Η κομποστοποίηση είναι ένας πολύ άμεσος και σημαντικός τρόπος πρόληψης και ανακύκλωσης.  Έχει υπολογιστεί ότι το 35% των οικιακών απορριμμάτων μπορούν να κομποστοποιηθούν.
 
Η Ελληνική πολιτεία έχει μεριμνήσει για την εκπόνηση μελέτης που αφόρα οδηγό εφαρμογής προγραμμάτων Διαλογή στη Πηγή & συστημάτων διαχείρισης των βιοαποβλήτων. 
 
Διακεκριμένοι επιστήμονες θα παρουσιάσουν τον Σύγχρονο Τρόπο ανακύκλωσης οικιακών οργανικών υλικών που θα χρησιμοποιούσαν οι πρόγονοι μας για να παράγουν λίπασμα. 
 
Ο Γιώργος Ασημακόπουλος : Μηχανολόγος Μηχανικός  θα μιλήσει για την οικιακή Κομποστοποίηση  και ο Χριστόφορς Μανδύλας : Περιβαντολόγος - Χωροτάκτης θα αναλύση την διαχείρηση βιοαπόβλητων με διαλογή στην πηγή. 
 
 
Υπ. Δημοσίων Σχέσεων
Ιωάννα Σάββα

Μοιράσου το άρθρο!