Περιβάλλον

26/03/2014 - 22:27

Ανάθεση από το Δήμο του έργου: Συντήρηση Χώρων Πρασίνου και Πάρκων

Με σύμβαση που υπέγραψε ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, ανατέθηκε σε ιδιώτη εργολάβο το έργο της Συντήρησης Χώρων Πρασίνου και Πάρκων Δήμου Λέσβου, ποσού 114.240,00 Ευρώ (με Φ.Π.Α.). 
Οι εργασίες αφορούν στη συντήρηση του πρασίνου των κοινοχρήστων χώρων όπως αλσών, δενδροστοιχιών, παιδικών χαρών, νησίδων, πάρκων, πλατειών,  σχολείων, παιδικών σταθμών, κοιμητηρίων και λοιπών χώρων ολόκληρου του Δήμου Λέσβου.
Μέσα από τις καθημερινές εργασίες (καθαριότητα, διάνοιξη λεκανών άρδευσης, πότισμα, κούρεμα χλοοτάπητα, ψαλίδισμα, κλάδεμα δένδρων, ξεβοτάνισμα, λίπανση, συντήρηση δικτύων, κ.α.), αλλά και μέσα από άλλες παρεμβάσεις (φύτευση νέων φυτών, δένδρων, θάμνων, ετησίων, εγκατάσταση νέου χλοοτάπητα με σπορά ή έτοιμου χλοοτάπητα κτλ), θα συντελείται η συντήρηση και η ταυτόχρονη αναβάθμιση της γενικότερης εικόνας των χώρων πρασίνου, όλου του Δήμου, στην πρωτεύουσα και στην ύπαιθρο.
Όπως είναι ολοφάνερο, παρ’ όλες τις γραφειοκρατικές και άλλες δυσκολίες, εκτελούνται κανονικά σε ολόκληρο το νησί και σε όλους τους τομείς οι προγραμματισμένες δράσεις του Δήμου, προς όφελος των δημοτών, του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.
 
 

Μοιράσου το άρθρο!