Περιβάλλον

24/11/2018 - 15:30

Απίστευτες εικόνες από το Πλωμάρι - "Έβρεξε" βράχους - Καταστροφές σε σπίτια

up date

Επιστημονική Ομάδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με επικεφαλής τον Καθηγητή του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος και Πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμη Λέκκα πρόκειται να μεταβεί αύριο Κυριακή στο Πλωμάρι Λέσβου, μετά την εκδήλωση κατολίσθησης στους πρόποδες του λόφου του Προφήτη Ηλία τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Με τη χρήση οργάνων και μεθόδων σύγχρονης τεχνολογίας η επιστημονική ομάδα αναμένεται να αποτιμήσει το φαινόμενο και τα αίτια που το προκάλεσαν και να εκτιμήσει την επικινδυνότητα για την ευρύτερη περιοχή.

 Στρατής Μπαλάσκας / ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

--------

αρχική ανάρτηση

 

Λίγο πριν τις 1:00 τη νύχτα Σαββάτου 24 Νοεμβρίου 2018, σε γειτονιά που βρίσκεται λίγο πριν το ύψος απέναντι από τη βιβλιοθήκη, σημειώθηκε κατολίσθηση. Μεγάλοι βράχοι έπεσαν από τους πρόποδες του λόφου του Προφήτη Ηλία με αποτέλεσμα να προξενηθούν ευτυχώς μόνο ζημιές σε σπίτια, σε ένα στάβλο και σε ένα μηχανάκι.

Δυστυχώς με την πτώση των βράχων σκοτώθηκε ένα σκυλί. Οι κάτοικοι της γειτονιάς όπως ήταν φυσικό, τρόμαξαν και βγήκαν αμέσως έξω, η κατάσταση θύμιζε σεισμός.

Ένας κάτοικος όπως αναφέρει το plomarinews.gr  στη συνέχεια αναγκάστηκε για προληπτικούς λόγους να διανυκτερεύσει αλλού. Οι συγκεκριμένοι βράχοι είχαν από το παρελθόν χαρακτηριστεί επικίνδυνοι και λόγω των σεισμών και των βροχοπτώσεων ήταν βεβαρημένοι.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία και ο Αντιδήμαρχος Πλωμαρίου, κ. Αρμενάκας που μετέβησαν στο σημείο. Με το φως της ημέρας στο σημείο αναμένεται να βρεθούν μηχανικοί του Δήμου Λέσβου για αυτοψία. Το σημείο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο.

 

 

Ο Αντιδήμαρχος κ. Αρμενάκας αναφέρει:

"Εκτεταμένες κατά πτώσεις βράχων στο Πλωμάρι. Ευτυχώς δεν θρηνησαμε θύματα πάρα μόνον ένα σκύλο και οικήματα. Δυστυχώς όταν έπρεπε πριν χρόνια να λάβει μέτρα ή τότε. δημοτική αρχή που έχει όνομα και θέλει ξανά να είναι υποψήφιος. δεν έκανε τίποτα παρά τις καταγγελίες πολιτων. Θα το φροντίσουμε εμείςκαι αυτό."

Μοιράσου το άρθρο!