Περιβάλλον

21/02/2014 - 18:06

Aποκατάσταση των φθαρμένων μαρμάρων στη βάση του αγάλματος της Σαπφούς

Με πολλή ικανοποίηση ο Ρ.Ο.Μυτιλήνης είδε να υλοποιείται η επιθυμία του για την αποκατάσταση των φθαρμένων μαρμάρων στη βάση του αγάλματος της Σαπφούς στην ομώνυμα πλατεία!
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της κοινοτικής δράσης οι ροταριανοί και οι ροταριανές του Ομίλου ευαισθητοποιήθηκαν, όταν με δέος, απογοήτευση και θυμό ατένισαν τους βανδαλισμούς που υπέστη το άγαλμα με ανεξίτηλα σπρέι και αφαίρεση μαρμάρων, όταν είδαν να σπιλώνεται το άγαλμα της μοναδικής λυρικής ποιήτριάς μας, του συμβόλου του νησιού και της υπερηφάνειας του γυναικείου φύλου.

Αφού, λοιπόν, βρήκαμε τον μειοδότη μαρμαροτεχνίτη, πήραμε την έγκριση του Δημάρχου Λέσβου, συνεργαστήκαμε με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, διαθέσαμε το σχετικό χρηματικό ποσό και αντικαταστάθηκαν τα κατεστραμμένα μάρμαρα, όπως φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία.
Τα σπρέι, δυστυχώς, είναι ανεξίτηλα. Συνεργαζόμαστε ήδη με συντηρητή μαρμάρων, ώστε να αντιμετωπίσουμε και αυτό το πρόβλημα.
Το άγαλμα της Σαπφούς αποτελεί το σύμβολο του νησιού. Είναι χρέος, επομένως, του κάθε πολίτη να το προστατεύει από κάθε αλιτήριο, απολίτιστο και αμαθή βάνδαλο ο οποίος εκδηλώνει τα όποια του συμπλέγματα στα μνημεία πολιτισμού που δεν του ανήκουν.
Πρέπει, τέλος, ο καθένας και η καθεμιά να περιφρουρούν το εν λόγω πολιτιστικό μνημείο και να καταδίδουν όποιον καταστροφέα υποπέσει στην αντίληψή του!
Ο Όμιλος ευχαριστεί τη Δημοτική Αρχή για την αγαστή συνεργασία μαζί μας.

Για το Ροταριανό Όμιλο Μυτιλήνης
Ο Πρόεδρος
Ηλίας Παπαγεωργίου
 

 

(φωτογραφία "πριν" και "μετά")

Μοιράσου το άρθρο!