Περιβάλλον

03/12/2014 - 08:25

Έγινε θεσμός! Κακομαθημένο παρκάρισμα στη Μυτιλήνη - Γράφει ο ΕΡΜΗΣ

Ί

σως να είναι μια συνηθισμένη πλέον εικόνα στη πόλη της Μυτιλήνης. Τόσο γνωστή που πλέον πάει να ενταχθεί στην καθημερινότητα δικαιώνοντας όσους λένε ότι στην Ελλάδα των Ελλήνων καλό είναι να μην κάνεις τίποτα. Αλλά δεν θα πρέπει να σταματήσουμε την κριτική μας. Είναι αυτή η κατάσταση με το παρκάρισμα  στους δρόμους Καβέτσου και Ελ. Βενιζέλου. Όταν μετά από πολλή προσπάθεια, γκρίνια, μουρμούρα αποφασίστηκε ν΄ απαγορευθεί το παρκάρισμα προκειμένου να χρησιμοποιούνται και οι δύο λωρίδες, αμέσως φάνηκε αμέσως  η βελτίωση κυκλοφορίας αλλά και το νοικοκύρεμα της περιοχής με ειδικές σημάνσεις και παρεμβάσεις στις επικίνδυνες πάντα στροφές.
 Βέβαια …. «τιμωρήθηκε» ο εμπνευστής ο οποίος απέτυχε στις εκλογές του Δήμου Λέσβου το 2010 και …πέσαμε στον «Κακοκράτη»! Τον τιμώρησαν κυρίως αυτοί που γκρινιάζουν για την κατάσταση της πόλης, διαμαρτύρονται για την εικόνα της, μερικοί μάλιστα επιδίδονται και σε ανάλογες δηλώσεις στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Όλα καλά αρκεί να αφορούν βέβαια τον άλλο, τον απέναντι, τον διπλανό!
Σήμερα η κατάσταση έχει εκτραχυνθεί γιατί δεν είναι μόνο οι μεταφορικές εταιρείες που σε ώρες μεγάλης κυκλοφορίας …αράζουν για να βγάλουν τα φορτία τους. Ο κακομαθημένος πολίτης, παρκάρει, εννοείται για ένα μόνο λεπτό που συνήθως φτάνει το μισάωρο, προκειμένου να πάει στην Τράπεζα, να κάνει τις αγορές του, γιατί όχι, προλαβαίνει να πιεί κι έναν καφέ!!!
Η περιοχή από το κτίριο της Περιφέρειας Β. Αιγαίου μέχρι την οδό Σαπφούς, σχεδόν κάθε εργάσιμη  μέρα είναι εγκλωβισμένη από τα μποτιλιαρίσματα  εξαιτίας των παράνομων(!;) παρκαρισμάτων. Που βρίσκεται η τροχαία; Τι να σας πω, δεν ξέρω, πιθανόν να έχει κι αυτή «μπαφιάσει» με όλη αυτή τη κατάσταση. Γιατί βέβαια εάν κάποιος φιλότιμος τροχονόμος  κόψει πρόστιμο σε παράνομο οδηγό, θ΄ ακούσει τα σχολιανά του και στο τέλος θα σβηστεί και η κλήση…
Καλείται λοιπόν η νέα δημοτική αρχή χωρίς φόβο για την ελληνική κατάρα που λέγεται «πολιτικό κόστος», να παρέμβει και σε συνεργασία με την τροχαία, να απελευθερώσει τους δρόμους από τα παράνομα παρκαρίσματα. Κάποιοι λίγοι θα φωνάξουν, θ΄ απειλήσουν. Οι πολλοί όμως θα δουν θετικά κι αυτή τη προσπάθεια της νέας δημοτικής αρχής που μπήκε «φουριόζα» στην πενταετή θητεία. Και θα βάλει τις βάσεις για μια γενικότερη βελτίωση του κέντρου της Μυτιλήνης
ΕΡΜΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!