Περιβάλλον

05/04/2019 - 08:15

«Έγκλημα» στην Αγιάσο – Ο εργολάβος της ΔΕΥΑΛ στρώνει με τσιμέντο την παραδοσιακή «πατουμένη»

&n

bsp;

Η ΔΕΥΑΛ μεσω του εργολάβου  έχει ξεσηκώσει θύελα  αντιδρασεων στην Αγιασο για ενα κομμάτι απο την "πατουμένη περίπου" 20 μετρων το οποίο μετα απο τα εργα που εγιναν στο ''Δίκτυο αποχέτευσης για το βιολογικο της Αγιάσου'' αποφάσισε να το στρώσει στο σύνολο του με μπετον και οχι με πέτρα, όπως θα έπρεπε , αφου προκειται για την γνωστη "πατουμένη"

Στις πρώτες δυο φωτογραφιες φαινεται το κομματι στο οποιο εχει πεσει ηδη το μπετον.

 

Δείτε φώτο αρχείου από το σήμειο που τώρα έγινε τσιμέντο...

Ισως σε καποιες τρυπες στο μεσο του δρομου που ειχαν ξηλωθει οι πετρες να ειχε (κακως) πεσει λιγο μπετον αλλα αυτό δεν δικαιολογει την επιμονη της ΔΕΥΑΛ να το στρώσει με μπετόν παρά τις διαμαρτυρίες όλων των Αγιασωτών.

Οπως φαινεται απο το έγγραφο  (3η 4η και 5η φωτογραφια) το λιθοστρωτο μονοπατι γνωστό και σαν '' Πατουμενη '' που οδηγει απο την τοποθεσία ''Καρηνη'' στην τοποθεσία ''Σταυρί'' του δημου Αγιασου χαρακτηριστηκε με αποφαση του Υπουργου Αιγαιου Νικου Σιφουνακη με αρ/πρωτ ΔΠΕ/2699/26-02-2004 ως διατηρητεο.

Στην επομενη 6η φωτογραφια φαινεται και το φεκ 191 τευχος τεταρτο 04/ Μαρτιου 2004 με το οποιο χαρακτηριστηκε διατηρητεα η πατωμενη.

Στη συνεχεια εγινε απο το Δημο Αγιασου (7η φωτογραφια) μελετη αναδειξης ΦΥΣΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ''ΠΑΤΟΥΜΕΝΗΣ'' Δημου Αγιασου η οποια αργότερα επικαιροποιηθηκε.

Το έργο προκηρύχθηκε και εκτελέστηκε.

Διαβαζουμε στην αποφαση αριθμ ΔΠΕ/2699 παραγραφος 2 απο το ΦΕΚ:

Στο χαρακτηριζόμενο ως διατηρητεο λιθοστρωτο μολοπατι, απαγορευεται καθε αφαιρεση, αλλοιωση ή καταστροφή των στοιχείων του.

Συνεπως εδω προκειται για μια καραμπινατη παρανομια αφου εχουμε αλλοιωση και καταστροφή των στοιχειων της πατωμενης η οποια με την ανωτερω αποφαση εχει χαρακτηριστει ως διατηρητεα.
Πολύ δε περισσότερο που έγινε η ανάπλαση της πατωμενης και μάλιστα με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεδομενου δε ότι προκειται για μια δημοτικη επιχειρηση συνυπευθυνος για αυτη την καραμπινατη παρανομια ειναι και ο Δημος Λέσβου.

Υποθετουμε οτι

  • τόσο ο προεδρος της Δημοτικης Ενότητας Αγιασου κ. Μιχαηλ Ευαγγελινός
  • όσο και ο Γεωγραφικός Αντιδημαρχος Αγιασου κ. Γεωργιος Κατζανός
  • θα ασκησουν την επιρροή τους και θα πιεσουν την ΔΕΥΑΛ, τον Εργολαβο και τον δημαρχο Αγιασου ωστε η πατωμενη να αποκατασταθει στην αρχικη της μορφη.

Ειναι το ελαχιστο που μπορει να κανουν και ας μην ξεχνουν πως οι Αγιασώτες εχουν δωσει πολλες απο τις πηγες τους για την υδροδοτηση της πόλης της Μυτιληνης.

Το θέμα μας το έστειλε ο Δημοσθένης Σκλεπάρης και καταλήγει:

"Σας εδωσα ελαχιστα μονο εγγραφα απο όλο το φακελο της πατωμενης που συνολικα ξεπερναει τις 400 σελιδες και ειναι στη διαθεση παντος ενδιαφερομενου

Καλούμε δε όλους τους υποψηφίους δημάρχους εν όψει των επικείμενων δημοτικών εκλογών, να τοποθετηθούν επί του θεματος

Αυτα προς το παρον και ελπιζω να μην χρειαστει να επανελθουμε"

 

-----------

up date

 

Διαβάστε εδώ την απάντηση από τη ΔΕΥΑΛ

Μοιράσου το άρθρο!