Περιβάλλον

27/01/2012 - 05:52

Επιφυλάξεις από το Περιβαλλοντικό Σύλλογο Σκαλοχωρίου για τη λειτουργία του τυροκομείου

Το Δ.Σ. του Περιβαλλοντικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Σκαλοχωρίου «Δρυς» μόλις έλαβε γνώση της απόφασης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου περί τροποποιήσεως των περιβαλλοντικών όρων του τυροκομείου της «ΑΦΟΙ ΡΟΔΟΥ Ο.Ε.» στην περιοχή Κάτω Πέτρας , θέλει να επισημάνει τα εξής:

1. Ελπίζει ότι πριν τη θετική εισήγηση των Υπηρεσιών για τη χορήγηση άδειας λειτουργίας θα τηρηθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις που αναφέρονται στην παραπάνω απόφαση καθώς και ο συνεχής έλεγχος τήρησής τους κατά τη διάρκεια λειτουργίας του.

2. Ότι η Πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της όπως αυτές είχαν διατυπωθεί στη συνάντηση με τον Σύλλογό μας και την Πρόεδρο του Κ.Δ. Σκαλοχωρίου πριν από το τέλος της προηγούμενης τυροκομικής περιόδου και δεν θα προχωρήσει στη χορήγηση και νέας προσωρινής άδειας λειτουργίας, αν δεν τηρηθεί η παραπάνω απόφαση όπως είχε κάμει η προηγούμενη Νομαρχιακή Αρχή .

3. Η αντιμετώπιση του προβλήματος με την κατ’ έτος χορήγηση προσωρινής άδειας είναι αυτή πού διαιωνίζει το πρόβλημα, αφού λειτουργεί ως άλλοθι από την συγκεκριμένη επιχείρηση προκειμένου να μην εφαρμόζει τους όρους προστασίας του Περιβάλλοντος.

4. Δηλώνουμε ότι παρόμοια αντιμετώπιση και τώρα θα μας βρει κατηγορηματικά αντίθετους.

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος Δ. Κόνσουλας

Μοιράσου το άρθρο!