Περιβάλλον

22/10/2015 - 12:36

Εργασίες για τον καθαρισμό χειμάρρων στη Λέσβο

Με γρήγορους ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες για τον καθαρισμό των χειμάρρων στο νησί της Λέσβου από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Τις εργασίες που εκτελούνται για τον καθαρισμό των χειμάρρων στην περιοχή της Πέτρας επισκέφθηκε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεόδωρο Βαλσαμίδη, τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Απόστολο Αλατζά και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων.

Η Περιφερειάρχης ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης των εργασιών και εξέφρασε την ικανοποίηση της για προσπάθεια που γίνεται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Λέσβου προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στους χειμάρρους τους νησιού, οι περισσότεροι από τους οποίους είχαν πολλά χρόνια να καθαριστούν.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην περιοχή της Νάπης, όπου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την αποκατάσταση της γέφυρας στην επαρχιακή οδό Αγ. Παρασκευή – Νάπη.

Εργασίες για τον καθαρισμό χειμάρρων εκτελούνται το διάστημα αυτό στην Ανεμώτια και την Άγρα της Δ.Ε. Καλλονής, στα Λουτρά και την ευρύτερη περιοχή Μόριας - Παναγιούδας της Δ.Ε. Μυτιλήνης, στα Μέσα της Δ.Ε. Αγ. Παρασκευής, στο Σεδούντα της Δ.Ε. Πλωμαρίου και στον ποταμό του Σταυρού της Δ.Ε. Πολιχνίτου.

Οι εργασίες καθαρισμού θα συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές του νησιού που έχουν καταγραφεί προβλήματα.

 

Μοιράσου το άρθρο!