Περιβάλλον

02/11/2013 - 09:35

«Εξωραϊσμός Περιβάλλοντος Χώρου Παραδοσιακού Μύλου Παραλίας Θερμής».

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, υπέγραψε την αίτηση χρηματοδότησης για το έργο: «Εξωραϊσμός Περιβάλλοντος Χώρου Παραδοσιακού Μύλου Παραλίας Θερμής».
Το έργο είναι ήδη προενταγμένο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007 – 2013, στο πρόγραμμα Ο.Σ.Α.Π.Υ. (Ολοκληρωμένα Σχέδια Ανάπτυξης Περιοχών Υπαίθρου) και αναμένεται άμεσα και σε συνέχεια της Αίτησης Χρηματοδότησης, να ενταχθεί οριστικά.

Η σχετική μελέτη περιλαμβάνει την ανάπλαση του χώρου γύρω από τον διατηρητέο Μύλο της παραλίας Λουτροπόλεως Θερμής, που αναβαθμίζει αισθητικά και αναδεικνύει την περιοχή, με στόχο την αξιοποίησή της τόσο από τους κατοίκους, όσο και την προσέλκυση περισσοτέρων επισκεπτών και την τόνωση της τοπικής οικονομίας.
Ειδικότερα, το έργο εξωραϊσμού περιβάλλοντος χώρου του παραδοσιακού Μύλου στην παραλία της Θερμής, είναι συνολικού προϋπολογισμού 440.000,00 € (με Φ.Π.Α.) και αφορά την πλακόστρωση του χώρου, τον ηλεκτροφωτισμό του, την δημιουργία αξόνων κίνησης πεζών, τη δημιουργία ενός αμφιθεατρικού χώρου υπαίθριων παραστάσεων, ενός υπαιθρίου χώρου εκθέσεων, ενός υπαιθρίου χώρου σκακιού και μιας παιδικής χαράς. Η μελέτη ολοκληρώνεται με την πρόβλεψη θέσεων στάθμευσης και επαρκών χώρων πρασίνου, ώστε η νέα μορφή του περιβάλλοντος χώρου του παραδοσιακού Μύλου στην παραλία Θερμής, να αποτελεί σημείο αναφοράς της ευρύτερης περιοχής.

Μοιράσου το άρθρο!