Περιβάλλον

23/10/2015 - 16:21

H κακοκαιρία χτύπησε τη Λέσβο

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, μαζί με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους, μετέβη στις περιοχές του νησιού μας επλήγησαν από την έντονη βροχόπτωση, και συντόνισε τις αναγκαίες εργασίες αποκατάστασης των ζημιών, σε συνεργασία με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, τους τοπικούς Αντιδημάρχους και τη Δ.Ε.Υ.Α.Λ.

Ο Δήμος Λέσβου, καταβάλει το μέγιστο των προσπαθειών του, ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές και να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. 
 
 
Πλωμάρι 
 
Διάφορες ζημιές έγιναν στο Πλωμάρι λόγω της έντονης βροχόπτωσης που είχαμε κατά διαστήματα από τα ξημερώματα της Παρασκευής 23 Οκτωβρίου 2015. Ένα αυτοκίνητο τύπου Jeep, που ήταν σταθμευμένο στον ποταμό Σεδούντα στο ύψος του παλιού εργοστασίου κοντά στο Πολύκεντρο, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και βρέθηκε δεκάδες μέτρα παρακάτω, φτάνοντας κοντά στον στην περιοχή του Πλάτανου. Χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας για να μπορέσει ο ιδιοκτήτης να πάρει το όχημα του. Ο ποταμός είχε σκουπίδια, δέντρα και κλαδιά, τα οποία επίσης παρασύρθηκαν.
Στην Πλαγιά και στον Τρύγονα το νερό μπήκε σε σπίτια, ενώ πλημμύρισε και ο δρόμος σε ένα σημείο όπου υπάρχει γέφυρα. Σε κάποιες περιπτώσεις ειδοποιήθηκε και η πυροσβεστική.
 
 
Μυτιλήνη 
 
Προβλήματα καταγράφηκαν και στη Μόρια αλλά και στη πόλη της Μυτιλήνης, στην κεντρική αγορά, στις οδούς Ναυμαχίας Έλλης, στην Προκυμαία όπου είχαν πλημμυρίσει οι δρόμοι και στους Πύργους Θέρμης όπου είχε υπερχειλίσει ο ποταμός αλλά και στην Παναγιούδα στην περιοχή του γηπέδου πλημμύρισαν σπίτια. Η πυροσβεστική χρειάστηκε να παρέμβει σε 8 περιπτώσεις για άντληση νερού από σπίτια. Τα συνεργεία του δήμου Λέσβου βρίσκονται από τα χαράματα στους δρόμους για τον καθαρισμό φρεατίων και φερτών υλικών.
 
Προβλήματα έχουν επισημανθεί και στην Ευρειακή. 
 
Νοσοκομείο 
 
Το νοσοκομείο Μυτιλήνης έπληξε η σφοδρή νεροποντή που σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα. Τμήμα της οροφής στην Ογκολογική κλινική, στην παλιά πτέρυγα κατέρρευσε με αποτέλεσμα να σημειωθούν εκτεταμένες ζημιές στο γραφείο των νοσηλευτών και των γιατρών. Σύμφωνα με πληροφορίες ζημιές υπέστησαν και φάκελοι ασθενών καθώς και άλλα έγγραφα τις κλινικής.
 
Το πρόβλημα στην παλιά πτέρυγα με τη διαρροή στο συγκεκριμένο τμήμα της οροφής υφίσταται εδώ και αρκετό καιρό. Η ποσότητα του νερού όμως αυτή τη φορά είχε ως αποτέλεσμα να παρασύρει ένα μεγάλο τμήμα από το ταβάνι στο συγκεκριμένο γραφείο. Το συγκεκριμένο συμβάν είναι από τα πλέον χαρακτηριστικά της ανάγκης για άμεση ανακαίνιση της παλαιάς πτέρυγας του νοσοκομείου.
 
 
 
με πληροφορίες από plomarinews.gr / ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ

Μοιράσου το άρθρο!