Περιβάλλον

16/09/2013 - 14:31

Ημερίδα Επίδειξης:«Ανάπτυξη Γεωγραφικού Συστήματος Κλιματικής Πληροφορίας - Γεώκλιμα»

Σ

τα πλαίσια του ερευνητικού έργου με τίτλο «Ανάπτυξη Γεωγραφικού Συστήματος Κλιματικής Πληροφορίας - Γεώκλιμα» που υλοποιείται μέσω της Δράσης «Συνεργασία» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Εθνικούς πόρους, συνδιοργανώνουμε και

σας προσκαλούμε σε Ημερίδα Επίδειξης

τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 10:00 π.μ., στο Αμφιθέατρο του κτιρίου Επιστημών της Θάλασσας στο Λόφο Πανεπιστημίου (Μυτιλήνη), κατά την οποία θα γίνει παρουσίαση του έργου και επίδειξη της διαδραστικής διαδικτυακής εφαρμογής «Γεώκλιμα».

Η ημερίδα διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Τμήμα Γεωγραφίας), σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Τομέας Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας του Τμήματος Γεωλογίας και Εργαστήριο Φυσικής της Ατμόσφαιρας του Τμήματος Φυσικής), την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.), τη SingularLogic Α.Ε. και τη Δράξις Περιβαλλοντική Α.Ε.

Το έργο "Γεώκλιμα" στοχεύει στην ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών, το οποίο θα παρέχει με διαδραστικό τρόπο στο χρήστη τη δυνατότητα διαχείρισης, ανάλυσης και οπτικοποίησης του συνόλου της πληροφορίας που σχετίζεται, έμμεσα ή άμεσα, με την κατάσταση του κλίματος και τις εκτιμήσεις για τις μελλοντικές μεταβολές του, σε κάθε περιοχή της Ελλάδας.

Η χρήση του τελικού προϊόντος του έργου είναι ελεύθερη στο ευρύ κοινό μέσω διαδικτυακής διαδραστικής εφαρμογής (www.geoclima.eu).

Δηλώσεις συμμετοχής: Μιχ. Βαΐτης, τηλ. 22510-36433, e-mail: vaitis@aegean.gr

         Με τιμή

                                                                                       Μιχάλης Βαΐτης

                                                                                               Επίκουρος καθηγητής

Μοιράσου το άρθρο!