Περιβάλλον

14/05/2014 - 11:12

Ίσως η φωτογραφία της χρονιάς... αναμέσα σε εκατοντάδες κάδους Δήμαρχος-Αντιδήμαρχος

Σ

τη χωματερή του Δήμου Λέσβου, παρουσία του Δημάρχου Λέσβου, Δημήτρη Βουνάτσου, του Αντιδημάρχου Καθαριότητας - Ανακύκλωσης, Ηλία Κουνιαρέλλη και υπαλλήλων της αρμόδιας υπηρεσίας καθαριότητας, πραγματοποιήθηκε η παραλαβή των επιπλέον 300 κάδων ανακύκλωσης, δωρεά της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης – Ανακύκλωσης Α.Ε., που θα τοποθετηθούν στις Δημοτικές Κοινότητες – κεφαλοχώρια του νησιού μας.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος, επεσήμανε ότι η συνεργασία του Δήμου με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης – Ανακύκλωσης Α.Ε. είναι πολύ σημαντική για την βελτίωση της ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας και φυσικά το περιβάλλον. Ανέφερε ότι συνολικά έως και σήμερα παραλήφθηκαν από την Ε.Ε.Α.Α. 1100 μπλε κάδοι ανακύκλωσης, αξίας περίπου 320.000 Ευρώ και ένα ειδικό όχημα αποκομιδής ανακυκλώσιμων υλικών χωρητικότητας 16 κυβικών, αξίας 70.000 Ευρώ, ενώ σύντομα θα παραληφθεί από το Δήμο Λέσβου, ακόμη ένα ανάλογο ειδικό όχημα, το οποίο επίσης παραχωρεί δωρεάν η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης – Ανακύκλωσης Α.Ε. Επιπλέον, πρόσφατα ο Δήμος Λέσβου, προέβη στην προμήθεια 406 πλαστικών πράσινων κάδων, δυο μεγεθών, καθώς και μεταλλικών κάδων, συνολικού κόστους 62.431,00 Ευρώ (με Φ.Π.Α.), που αγοράστηκαν από πόρους του Δήμου Λέσβου, για την αντικατάσταση παλαιών και φθαρμένων - κατεστραμμένων κάδων και οι οποίοι διανέμονται σταδιακά σε όλο το νησί, συμβάλλοντας έτσι στην προστασία του περιβάλλοντος και στη βελτίωση της εικόνας της πόλης και των χωριών μας.

Ο κ. Βουνάτσος τόνισε για ακόμη μια φορά ότι στόχος του Δήμου Λέσβου ήταν και είναι η ενίσχυση της ανακύκλωσης, η προστασία του περιβάλλοντος και η μείωση του όγκου των σκουπιδιών που μεταφέρονται στο Χ.Υ.Τ.Α. Η εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων, στην ουσία αποτελεί το πρώτο και αποφασιστικό  βήμα για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ανακύκλωσης, το οποίο άρχισε να εφαρμόζεται από την παρούσα Δημοτική Αρχή. Τέλος, επεσήμανε την ανάγκη στήριξης από τους δημότες της σημαντικής αυτής προσπάθεια, που βελτιώνει ουσιαστικά την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής, οι οποίοι παρακαλούνται να τοποθετούν τα ανακυκλώσιμα αντικείμενα μόνο μέσα στους μπλε κάδους ανακύκλωσης, διαχωρίζοντας τα προηγουμένως από τα λοιπά οργανικά προϊόντα των σπιτικών και των καταστημάτων τους, που πρέπει να τοποθετούνται στους πράσινους και στους μεταλλικούς μόνο κάδους .


Αυτά αναφέρει το δελτίο τύπου του Δήμου Λέσβου αλλά αυτό που πραγματικά αξίζει είναι η φωτογραφία που επιλέγει να συνοδέψει το δελτίο τύπου.... μοναδικής αισθητικής και έμπνευσης ... αφορμή για πολλά σχόλια..

Απολαύστε την εδώ σε μεγάλο μέγεθος!  Απολαύστε υπεύθυνα!

 

Μοιράσου το άρθρο!