Περιβάλλον

05/08/2011 - 14:35

Και η Περιφέρεια και ο Δήμος στην πυρκαγιά της Νυφίδας

Ενισχύοντας το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  και φροντίζοντας για τη Διοικητική Μέριμνα των Δυνάμεων Πολιτικής Προστασίας, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου βρέθηκε χθες 4/8 και σήμερα στη Νυφίδα όπου βρίσκονταν σε εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, κινητοποιώντας παράλληλα τις Εθελοντικές Οργανώσεις.

 

Επικεφαλής της αποστολής της Περιφέρειας που συνεργάστηκε με τις δυνάμεις που επιχειρούσαν στο μέτωπο της φωτιάς από χθες το βράδυ για κάθε δυνατή υποστήριξη, ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λέσβου κ. Ηρακλής Βερβέρης και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γεώργιος Φλώρος, μαζί με τους Προϊσταμένους της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας.

Δεδομένου πως οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους δημιουργούν αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης και νέων πυρκαγιών στη Λέσβο, η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου προειδοποιεί τους πολίτες:

  • Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις εργασίες τους στο ύπαιθρο.
  • Να αποφεύγουν εργασίες που μπορούν να αποτελέσουν αιτίες εκδήλωσης πυρκαγιάς.
  • Να αποφεύγουν τις μετακινήσεις τους στις δασικές περιοχές και σε λοιπές ευπαθείς περιοχές και όταν είναι μέσα σε αυτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
  • Να ενημερώνουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο τηλέφωνο 199 όταν αντιληφθούν πυρκαγιά ή καπνό.
  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ Με την άμεση επέμβαση του εργατοτεχνικού προσωπικού της Δημοτικής Ενότητας Πολιχνίτου, τη διάθεση όλων των υδροφόρων οχημάτων του Δήμου Λέσβου, τη συνδρομή των εθελοντικών ομάδων πυροσβεστών των Δημοτικών Ενοτήτων Πολιχνίτου, Γέρας, Πλωμαρίου Πέτρας και Καλλονής, ομάδων εθελοντικών οργανώσεων, και βεβαίως της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τη συνδρομή τόσο επίγειων δυνάμεων, όσο και αεροπλάνων με ρίψεις νερού τέθηκε τελικά υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες, Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011, στη Νυφίδα Πολιχνίτου. Στον τόπο της πυρκαγιάς, η οποία τελικά κατέκαψε ελιές και χορτολιβαδικές εκτάσεις, έσπευσαν χθες οι Αντιδήμαρχοι Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Βατός, Καθαριότητας Ηλίας Κουνιαρέλλης και Δημοτικής Ενότητας Πολιχνίτου Νίκος Κατράνης, τοπικοί σύμβουλοι και σύσσωμη η ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Φ. Βουνάτσος κατέφθασε αργά το βράδυ στη Νυφίδα, ενημερώθηκε από τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την εξέλιξη της πυρκαγιάς, συνεργάστηκε για τον συντονισμό των προσπαθειών των πυροσβεστών, συνεχάρη και ευχαρίστησε τους εθελοντές για την πολύτιμη βοήθειά τους. Ευχαριστίες, επίσης, εξέφρασε ο Δήμαρχος στον Δημοτικό Σύμβουλο Δημήτρη Βελούτσο, ο οποίος με δικό του υδροφόρο όχημα έσπευσε από την Πέτρα στον τόπο της πυρκαγιάς και συμμετείχε ενεργά στην κατάσβεσή της.

Μοιράσου το άρθρο!