Περιβάλλον

04/02/2014 - 18:25

Και οι ελιές έχουν ψύχη ... 50 ελαιόδεντρα στη Μυτιλήνη ΔΕΝ θυσιάστηκαν !

yle="text-align: justify;">Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου από την ίδρυση του ταυτόχρονα με το εκπαιδευτικό και ερευνητικό του έργο αναπτύσσει και ενέργειες περιβαλλοντικής κοινωνικής ευθύνης. Μια τέτοια πρωτοβουλία αποτελεί η μεταφύτευση των 50 ελαιόδεντρων του οικοπέδου των φοιτητικών κατοικιών Μυτιλήνης.

Με την έναρξη των εργασιών κατασκευής των κτιριακών εγκαταστάσεων, για τα ελαιόδεντρα που υπήρχαν στο οικόπεδο και έπρεπε να αφαιρεθούν, αντί να επιλεγεί η λύση της κοπής των δέντρων και η διάθεση της ξυλείας για καύση, επιλέχθηκε η διαδικασία της μεταφύτευσής τους με την επίβλεψη της Δ/νσης Δασών, στην περιοχή του Πάρκου Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και σε ειδικό χώρο της Δ/νσης Δασών Λέσβου στην Καλλονή.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ευχαριστεί θερμά την Δ/νση Δασών καθώς και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου για τη αποτελεσματική συνεργασία τους και ευελπιστεί και σε άλλες ανάλογες πρωτοβουλίες περιβαλλοντικής ευθύνης στο μέλλον.

 

Το παράδειγμα του Πανεπιστήμιου Αιγαίου ας το ακολουθήσει και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου που όταν εκτελούνται έργα στους οδικούς άξονες θυσιάζονται αιωνόβιες ελιές! Ελιές που αποτελούν μνημεία σε κάποιες άλες περιοχές (βλέπε Κρήτη). 

Μοιράσου το άρθρο!