Περιβάλλον

11/03/2015 - 14:14

Κατεδάφιση

Ο

Δήμος Λέσβου, θα προβεί  στις επόμενες ημέρες στην κατεδάφιση του κτηρίου  «πρώην ΔΕΗ», επί της Ελευθερίου Βενιζέλου,  το οποίο έχει κριθεί  από τη Διεύθυνση Δόμησης ως επικινδύνως ετοιμόρροπο  και δημιουργεί  άπειρα προβλήματα στην ασφάλεια πεζών και οχημάτων.

Συγκεκριμένα, καθ’ όλο  το 48ωρο, από το πρωί  του ερχόμενου  Σαββάτου 14 Μαρτίου και μέχρι το πρωί της Δευτέρας 16 Μαρτίου 2015,  θα αποκλειστεί η διέλευση οχημάτων και πεζών στις οδούς :  1) Ελευθερίου Βενιζέλου, από το ύψος του πρατηρίου καυσίμων Τυροπώλη, μέχρι τη συμβολή με την οδό Σμύρνης και 2) Παπανικολή από το παρκινγκ μέχρι τη συμβολή   με την  οδό Καβέτσου. Η Τροχαία Μυτιλήνης,  θα ρυθμίζει τη διέλευση των οχημάτων από τις παρακείμενες οδούς.

Στη  θέση, όμως,  του κουφαριού  του ακαλαίσθητου  αυτού κτηρίου, το οποίο στέγασε από τη δεκαετία του ΄20  μέχρι τη δεκαετία του ΄70 την Ανώνυμο Ηλεκτρική Εταιρεία Μυτιλήνης και στη συνέχεια τη ΔΕΗ, που ηλεκτροδότησε αρχικά  την πόλη  και αργότερα χωριά του νησιού,  η Τεχνική Υπηρεσία με εντολή του  Δημάρχου Λέσβου, Σπύρου Γαληνού, εκπονεί μελέτη  κατασκευής  ενός σύγχρονου  κτηρίου για τις ανάγκες του Δήμου Λέσβου. 

 

 

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη της Μυτιλήνης

 

Κατόπιν της υπ’ αριθ. 10/11-03-2015 απόφασης του Αστυνομικού Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου, κατά το χρονικό διάστημα από 05.00 ώρα της 14-03-2015 έως την 23.59 ώρα της 15-03-2015, πρόκειται να πραγματοποιηθεί προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, λόγω κατεδάφισης χαρακτηρισμένου ως επικινδύνως ετοιμόρροπου κτιρίου, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Ναυμάχου Παπανικολή, στη Μυτιλήνη.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν οι κάτωθι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

  1. Διακοπή της κυκλοφορίας σε τμήμα της οδού Ελ. Βενιζέλου, από τη διασταύρωσή της με την οδό Ξεν. Καραπαναγιώτη έως τη διασταύρωσή της με την οδό Σμύρνης.
  2. Διακοπή της κυκλοφορίας σε τμήμα της οδού Ναυμάχου Παπανικολή, από τη διασταύρωσή της με την οδό Οδ. Ελύτη έως τη διασταύρωσή της με την οδό Καβέτσου.
  3. Μονοδρόμηση της οδού Μαν. Κατράκη, αντιθέτως από την ισχύουσα.
  4. Απαγόρευση της δεξιάς στροφής στη διασταύρωση των οδών Ελ. Βενιζέλου και Μ. Κατράκη, εξαιτίας της προαναφερόμενης μονοδρόμησης.
  5. Απαγόρευση της αριστερής στροφής στη διασταύρωση των οδών Οδ. Ελύτη και Ναυμάχου Παπανικολή.

Εξαιτίας των προαναφερόμενων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, το Τμήμα Τροχαίας Μυτιλήνης πρόκειται να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων στην περιοχή καθώς και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.

 

     

 

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο!