Περιβάλλον

27/09/2012 - 14:17

Καθαρισμοί χειμάρρων και παρεμβάσεις στο αγροτικό δικτύο από την Περιφέριεα

Καθαρισμοί χειμάρρων και παρεμβάσεις στο αγροτικό δικτύο από την Περιφέριεα

yle="text-align: justify; ">Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προχώρησε στο διάστημα του τελευταίου μήνα σε αναγκαίες παρεμβάσεις για τον καθαρισμό δημοτικών γηπέδων, ποταμών και χειμάρρων καθώς και αποκατάστασης αγροτικής οδοποιίας. Ειδικότερα χειριστές των μηχανημάτων της Περιφέρειας, συνέβαλλαν παραμονές της έναρξης των αγωνιστικών υποχρεώσεων των τοπικών ποδοσφαιρικών σωματείων, στον καθαρισμό και στη διαμόρφωση των αγωνιστικών χώρων, των χωμάτινων γηπέδων Λουτρών, Μόριας, Παμφίλων, Κάτω Τρίτους και Ιππείου.

Παράλληλα καθαρίστηκαν όλοι οι χείμαρροι των ευρύτερων περιοχών Πέτρας και Ανάξου, ενώ αντίστοιχες εργασίες εκτελούνται μέχρι και σήμερα στις περιοχές της Θερμής, της Μόριας, των Παμφίλων και της Παναγιούδας.

Αύριο μηχανήματα της Περιφέρειας θα εργαστούν και για τον καθαρισμό του ποταμού της Λαγκάδας. Σε ότι αφορά στις παρεμβάσεις αποκατάστασης αγροτικής οδοποιίας, στρώθηκαν και βελτιώθηκαν οι αγροτικοί δρόμοι στις περιοχές Σκαλοχωρίου, Στύψης, Υψηλομετώπου και Λαφιώνα. Οι εργασίες συνεχίζονται μέχρι σήμερα στην περιοχή της Φίλιας, ενώ ολοκληρώθηκε η παρέμβαση για την αποκατάσταση του δρόμου που συνδέει την Πέτρα με τη Λιμνοδεξαμενή του Βαφειού. Τέλος ικανοποιώντας αίτημα των κατοίκων της περιοχής, έγινε αποκατάσταση της βατότητας στο οδικό δίκτυο που συνδέει Βατούσα –Χύδηρα.

Μοιράσου το άρθρο!