Περιβάλλον

04/12/2015 - 12:52

Κάτι αλλάζει στο οδικό δίκτυο της Λέσβου

Τ

α έργα για τη βελτίωση του επαρχιακού οδικού δικτύου στο νησί της Λέσβου που ολοκληρώνονται στα τμήματα 9η Επαρχιακή Οδός «Πηγή – Λάμπου Μύλοι» και 4η Επαρχιακή Οδός «Από διακλάδωση 36ης Εθνικής Οδού μέχρι Καρίνη», καθώς επίσης και τα έργα που προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς στα τμήματα της 2ης Επαρχιακής Οδού «Λάρσος – Παππάδος» και «Παπάδος – Πλωμάρι (Λαγκάδα) / Ολοκλήρωση των εργασιών Παράκαμψης στη θέση Λαγκάδα», επισκέφθηκε χθες η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεόδωρο Βαλσαμίδη και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων.

 

Τα έργα υλοποιούνται με την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Λέσβου και τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ 2007 – 2013 της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ενώ τα έργα για τη βελτίωση της 2ης Επαρχιακής Οδού Λάρσος – Παππάδος θα συνεχιστούν και το έτος 2016 αφού έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή τους από πόρους και της νέας Προγραμματικής Περιόδου. 

 

Μετά την επίσκεψη η Περιφερειάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Τις επόμενες μέρες δίνουμε σε πλήρη κυκλοφορία 2 νέα σύγχρονα τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου. Το νέο οδικό άξονα Πηγή – Λάμπου Μύλοι, ο οποίος αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής και το νέο τμήμα από διακλάδωση 36ης Εθνικής Οδού μέχρι Καρίνη που βελτιώνει σημαντικά την πρόσβαση προς την Αγιάσο και τον Πολιχνίτο. Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου τα οποία δούλεψαν συστηματικά για την υλοποίηση των έργων και τον αρμόδιο Αντπεριφερειάρχη κ. Θ. Βαλσαμίδη, τον Προϊστάμενο κ. Παύλο Τριανταφυλλίδη, τα στελέχη και όλους τους εργαζόμενους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου για τη στενή συνεργασία και στην ανάδοχο εταιρία για την άρτια κατασκευή. Η προσπάθεια συνεχίζεται με τα έργα για τη βελτίωση του οδικού άξονα που οδηγεί προς τη Γέρα και το Πλωμάρι τα οποία προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς. Η προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής για τη βελτίωση του οδικού δικτύου σε όλα τα νησιά συνεχίζεται με παρεμβάσεις και έργα που προγραμματίζουμε σε όλα τα νησιά.»

 

Μοιράσου το άρθρο!