Περιβάλλον

21/03/2014 - 18:35

Λειτουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλλονής

Η

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ενημερώνει ότι το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής, που λειτουργεί υπό την εποπτεία της, θα είναι και πάλι ανοιχτό για επισκέψεις έως και τον Μάιο του 2014.

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής αποτελεί τον επίσημο φορέα για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τη σημασία του υγροτόπου του Κόλπου Καλλονής και την ανάγκη για τη διατήρηση και προστασία του και περιλαμβάνει του εξής χώρους:

  • μόνιμη έκθεση με θέμα τον υγρότοπο και το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής του Κόλπου Καλλονής με φωτογραφίες, κείμενα και πληροφορίες για τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής, και ιδιαίτερα την ιχθυοπανίδα και την ορνιθοπανίδα.
  • αίθουσα πολλαπλών χρήσεων πλήρως εξοπλισμένη για τη διενέργεια παρουσιάσεων, προβολών κ.ά.
  • γραφεία- βιβλιοθήκη διοίκησης για το προσωπικό και του επισκεπτόμενους επιστήμονες

 

Υπάρχουν επίσης παρουσιάσεις για τους μαθητές και κατάλληλα διαμορφωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα, τόσο για παιδιά δημοτικού, όσο και για αυτά του γυμνασίου, προκειμένου να πλουτίσουν τις γνώσεις τους μέσα από δημιουργικά πακέτα και με ευχάριστο τρόπο. Οι ξεναγήσεις στον εκθεσιακό χώρο και οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τους μαθητές θα πραγματοποιούνται  Παρασκευή (9:30-14:00) και Δευτέρα (9:00-13:30).

 

Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί ότι στα πλαίσια των δράσεων του Κέντρου το τελευταίο διάστημα, έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικές συνεργασίες με οργανισμούς όπως η WWF Ελλάς και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία για την καταγραφή και προστασία των υγροτόπων και την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τους υγροτόπους και τα διάφορα είδη πτηνών αντίστοιχα.

 

Πληροφορίες:                                                                          

τηλ: 22530 28091

e-mail: kpekallonis@pvaigaiou.gov.gr

site: www.pvaigaiou.gov.gr/kpekallonis                

Μοιράσου το άρθρο!