Περιβάλλον

31/03/2014 - 16:54

«Let s Do it Greece» στη Λέσβο – Όλες οι δράσεις

Φ

ίλοι Συνδημότες,

Στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Εθελοντικής Δράσης Let's do it Greece http://www.letsdoitgreece.org/, που διοργανώνεται από 31 Μαρτίου έως 6 Απριλίου ο Δήμος Λέσβου καλεί τις εθελοντικές οργανώσεις , συλλόγους, επαγγελματικούς φορείς , ενεργούς πολίτες , μέλη της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας του Δήμου να πάρουν μέρος,  πραγματοποιώντας εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης  κάθε γωνιάς του Δήμου.

Από την πλευρά του ο Δήμος και η Υπηρεσία Καθαριότητας –Ανακύκλωσης (τηλ 2251048072 )  είναι στην διάθεση όλων,  για την παροχή κάθε βοήθειας στην υλοποίηση των παραπάνω δράσεων.

Μαζί θα κάνουμε την πόλη μας καθαρή .

Δήμος Λέσβου

Υπηρεσία Καθαριότητας –Ανακύκλωσης



ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ

Σας ενημερώνουμε αλλά και σας προσκαλούμε στις 2 δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια της εθελοντικής καμπάνιας περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης "Let’s do itGreece":

  1. Το Παράρτημα Καλλονής του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Μυτιλήνης την Παρασκευή 4 Απριλίου 2014 στις 6 το απόγευμα θα καθαρίσει την παραλία της Σκάλας Καλλονής.
  2. Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Μυτιλήνης μαζί με το Τμήμα Σύνταξης Εγγράφων και Φορμών του Κ.Δ.Β.Μ. Λέσβου την Κυριακή 6 Απριλίου 2014 στις 11 το πρωί θα καθαρίσουν την παραλία της Επάνω Σκάλας Μυτιλήνης.

     Η υποστήριξη και η συμμετοχή όλων μετράει! Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.sdem.gr.


Η Ερεσός συμμετέχει και φέτος στην καμπάνια LET’S DO IT GREECE κατά τη διάρκεια της οποίας θα πραγματοποιηθούν εθελοντικές δράσεις καθαρισμού σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Με μήνυμα «καθαρίζουμε την Ελλάδα σε μία μέρα», το LET’S DO IT GREECE 2014 θα γίνει την Κυριακή 6 Απριλίου.
 
Η Ερεσός συμμετέχει ως Δημοτική Κοινότητα, ενώ έχουν δηλώσει συμμετοχή στην καμπάνια δηλώσει συμμετοχή και οι:
ΦΟΡΕΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΕΡΕΣΟΥ,
ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΡΕΣΟΥ (INTERNATIONAL ERESSOS WOMEN’S FESTIVAL),
Πολιτιστικός Σύλλογος Ερεσιωτών «ΦΑΝΙΑΣ»,
Ιππικός Σύλλογος Ερεσού «ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ»,
Σύλλογος Ερασιτεχνών Ψαράδων Ερεσού «ΜΙΝΑΒΡΑ»,
Σύλλογος Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων Ερεσού, και
ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΕΡΕΣΟΥ.
 
Οι χώροι στους οποίους θα δραστηριοποιηθούν οι Ερεσιώτες στα πλαίσια του LET’S DO IT GREECE 2014 καθορίστηκαν από τη συντονιστική ομάδα και είναι η παιδική χαρά, η Δημοτική Βιβλιοθήκη και το πάρκινγκ της Φόνισσας στο Χωριό της Ερεσού, καθώς και η παραλία, η παιδική χαρά, το αλιευτικό καταφύγιο και ο περιβάλλοντας χώρος του εξωκλησιού της Παναγιούδας στο Γιαλό (Σκάλα Ερεσού).
 
Το Let’s Do It αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια καθαρισμού σε παγκόσμια κλίμακα. Κάθε χρόνο, χιλιάδες πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, καθαρίζουν τις χώρες τους, περνώντας μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος.
 
Το Let’s Do It World, ως κίνημα εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2008 στην Εσθονία, λαμβάνοντας άμεσα διεθνείς διαστάσεις. Στόχος του η παγκόσμια ευαισθητοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος και η ανάδειξη του Εθελοντισμού. Πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, συμμετέχουν πλέον κάθε χρόνο στην καμπάνια καθαρίζοντας τις πόλεις τους και τις εξοχές τους, περνώντας μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και του αστικού τους περιβάλλοντος.
 
Η Ελληνική Εταιρία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ΕΕΣΔΑ και ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αττικής «ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ» έφεραν τη διεθνή καμπάνια και στην Ελλάδα το 2012. Σκοπός της καμπάνιας είναι σε μία ημέρα να πραγματοποιηθούν εθελοντικές δράσεις καθαρισμού σε κάθε γωνιά της χώρας.
 
Ας δείξουμε όλοι πως μπορούμε να συνεργαστούμε για ένα κοινό σκοπό, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μια Ερεσό πιο Όμορφη, πιο Καθαρή.
LET’S DO IT ERESSOS!!!
 

Μοιράσου το άρθρο!