Περιβάλλον

04/11/2014 - 08:47

Λήξη αντιπυρικής περιόδου ...και φέτος το νησί μας έμεινε πράσινο

r />ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Με αφορμή τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την άριστη συνεργασία, για το υψηλό αίσθημα καθήκοντος, ευθύνης και ανταπόκρισης, και ιδιαίτερα την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με τον απελθόντα Περιφερειάρχη κ. Νάσο Γιακαλή, καθώς και την νυν Περιφερειάρχη κα. Χριστιάνα Καλογήρου) όλους τους πρώην και νυν Δημάρχους των Νήσων που απαρτίζουν την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Βορείου Αιγαίου,  τα οικεία Τμήματα Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειακών Ενοτήτων, τους Στρατιωτικούς Σχηματισμούς τα κλιμάκια των εθνικών εναέριων μέσων (PZL και CANADAIR CL-2015) που εδρεύουν στη Μυτιλήνη και Σάμο αντίστοιχα, τις αντίστοιχες Διευθύνσεις Δασών, την ΕΛ.ΑΣ, τα Κεντρικά Λιμεναρχεία, τις Εθελοντικές Ομάδες και τους συμπολίτες μας που έδωσαν κυριολεκτικά τον καλύτερο εαυτό τους, με έναν τρόπο ξεχωριστό και αξιέπαινο, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τον ελεύθερο χρόνο τους, τα επαγγελματικά τους ωράρια και την οικογενειακή τους ηρεμία.
Μίας προσφοράς η οποία εμπεδώνει το αίσθημα ασφάλειας, της σιγουριάς που κάθε Έλληνας πολίτης αισθάνεται ώστε να μπορεί απερίσπαστα να συνεχίζει το ειρηνικό και δημιουργικό του έργο.

Είναι χρέος μας να προστατεύουμε τα δάση μας, το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε και οφείλουμε να κάνουμε κάθε χρόνο ότι περνάει από το χέρι μας για  να λειτουργούμε υπεύθυνα και συντονισμένα με στόχο την αποφυγή καταστροφών.

Όλοι μαζί καταφέραμε τους στόχους που θέσαμε και ανταποκριθήκαμε επιτυχώς σε όσα σχεδιάστηκαν και συντελέσαμε καθοριστικά στη μείωση των καταστροφικών συνεπειών των πυρκαγιών, ώστε το φετινό καλοκαίρι να περάσει με τις λιγότερες δυνατές απώλειες σε φυσική καταστροφή, περιουσίες, καλλιέργειες και ζωικό κεφάλαιο.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους αυτούς που δούλεψαν σκληρά, ώστε να προστατευθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το φυσικό περιβάλλον. Ο συντονισμός όλων των εμπλεκομένων φορέων ήταν πολύ καλός και η επέμβαση στα συμβάντα που προέκυψαν άμεση. Θα συνεχίσουμε να έχουμε την ίδια συνεργασία και τη χειμερινή περίοδο, ενώ θα ακολουθήσουν συναντήσεις για την αποφυγή πλημμύρων και την προετοιμασία για τις  ενδεχόμενες χιονοπτώσεις.


 Lesvosnews.net Να πούμε κι εμείς ένα μεγαλό ευχαριστώ σε όλους τους πυροσβέστες που και φέτος κράτησαν πράσινο το νησί μας

Μοιράσου το άρθρο!