Περιβάλλον

13/06/2013 - 07:21

Μυτιλήνη: Επιτέλους σύμβαση για την πλακόστρωση της Κομνηνάκη

Την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013, ο Δήμαρχος Λέσβου, κ. Δημήτρης Βουνάτσος, υπέγραψε με τον ανάδοχο – εργολάβο κ. Αντώνη Γλεζέλλη, τη σύμβαση για την κατασκευή του έργου: «Εργασίες πλακόστρωσης στην οδό Κομνηνάκη», προϋπολογισμού 365.169,00 Ευρώ (με Φ.Π.Α.), που συγχρηματοδοτείται από το Ε.Σ.Π.Α.


Το σημαντικό αυτό για την ασφαλή διέλευση τροχοφόρων και πεζών, ευπρεπισμού της εκεί περιοχής έργο, περιλαμβάνει εργασίες πλακόστρωσης και κατασκευής πεζοδρομίων στις οδό Κομνηνάκη, Ίμβρου, Τενέδου και στην είσοδο προς Πάρκο Χατζηδήμου στη Μυτιλήνη. Το έργο αυτό, ως γνωστόν, είχε ξεκινήσει ο πρ. Δήμος Μυτιλήνης και σταμάτησε λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. Ο Δήμος Λέσβου, με κοπιώδεις προσπάθειες επικαιροποίησε και συνέταξε τις σχετικές μελέτες, τις υπέβαλε στη Διαχειριστική Αρχή και εξασφάλισε την ως άνω χρηματοδότηση.


Σε σχετική δήλωσή του ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, τονίζει: «Με την σημερινή θετική εξέλιξη επιλύεται ακόμη ένα πρόβλημα που «κληρονόμησε» η παρούσα Δημοτική Αρχή. Είμαι ικανοποιημένος γιατί ξεκινά η υλοποίηση ενός πολύ σημαντικού έργου, αφού ως γνωστόν η πολύπαθη οδός Κομνηνάκη και η πάροδοι, βρισκόταν σε εξαιρετικά άσχημη κατάσταση για πολλά χρόνια, δυσχεραίνοντας την κυκλοφορία πεζών και οχημάτων και αποτελώντας διαρκή αιτία ατυχημάτων Με την παρέμβασή μας αυτή, θα παραδώσουμε ένα πολυσύχναστο δρόμο σύγχρονο και ασφαλή για τους δημότες του νησιού, αλλά και για όλους τους επισκέπτες μας, συνολικά δε το εν λόγω έργο, αναβαθμίζει και ευπρεπίζει σημαντικά την ευρύτερη περιοχή. Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες του προς τους υπαλλήλους του Δήμου μας και τους Αντιδημάρχους, οι οποίοι κοπίασαν για να φέρουν σε πέρας την οριστική δρομολόγηση αυτού του έργου, υπερνικώντας μεγάλες γραφειοκρατικές και άλλες δυσκολίες, ώστε σύντομα οι συνδημότες μας να απολαύσουν την εξυπηρέτησης των αναγκών τους από την εκτέλεση και λειτουργία του σημαντικού αυτού έργου».
 

Μοιράσου το άρθρο!