Περιβάλλον

27/07/2018 - 06:20

Νέοι κάδοι απορριμμάτων σε Κουλμπάρα & Κιόσκι - Η πρόταση της Ιωάννας Βαλλίνα για σχέδιο εκκένωσης της περιοχής σε έκτακτη ανάγκη

yle="text-align: justify;">ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ ΚΟΥΛΜΠΑΡΑΣ ΚΑΙ ΚΙΟΣΚΙ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ «ΤΟ ΚΙΡΚΙΝΕΤΣΙ»



Άμεσα αντέδρασε η δημοτική αρχή στη χθεσινή επιστολή του Συλλόγου μας η οποία απευθυνόταν  στην Αντιδήμαρχο καθαριότητας Γιώργο Κατζανό, στον Αντιδήμαρχο περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής Νίκο Καρασάββα και στη Διεύθυνση καθαριότητας και ανακύκλωσης καθαριότητας του Δήμου Λέσβου, σχετικά με τα σημεία αποκομιδής απορριμμάτων στην πλατεία Αι Γιάννη του Αρμένη και στην είσοδο του πάρκου Χατζηδήμου.
Σήμερα το πρωί και στα δύο σημεία τοποθετήθηκαν νέοι σύγχρονοι κάδοι σε αντικατάσταση των παλαιών και φθαρμένων.
Ο Σύλλογος των κατοίκων στις συνοικίες Κουλμπάρα και Κιόσκι «το Κιρκινέτσι» θεωρεί σημαντικό βήμα την ενέργεια της δημοτικής αρχής αλλά επαναλμβάνει ότι αυτό δεν αρκεί.
Θεωρούμε πως άμεσα πρέπει:
1. Να προχωρήσει (πλύσιμο και απολύμανση) ο καθαρισμός του σημείου αποκομιδής απορριμμάτων στην είσοδο του πάρκου Χατζηδήμου, στον ¨Αι Γιάννη τον Αρμένη και στη συμβολή των οδών Σαρανταπόρου και Βερναρδάκη.
2. Να πραγματοποιείται καθημερινή (επτά μέρες την εβδομάδα) και δυο φορές την ημέρα (όπως συμβαίνει στην πλατεία Σαπφούς και στην οδό Ερμού,  αποκομιδή ΟΛΩΝ των απορριμμάτων από τα παραπάνω σημεία..
3. Μεσοπρόθεσμα να επανασχεδιασθεί η αποκομιδή των απορριμμάτων στην περιοχή όπου κατοικούμε. Στην προοπτική της κατάργησης κάδων για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή οι οποίες και πρέπει να πεισθούν να κρατούν τα απορρίμματα τους μέσα στο μαγαζί τους έως την ώρα της συγκέντρωσης τους.
Επαναλαμβάνουμε ότι θεωρούμε ηθικά και δημοκρατικά απαράδεκτο αλλά και ΠΑΡΑΝΟΜΟ την ίδια ώρα που στους χώρους των καταστημάτων σταδιακά καταργήθηκαν τα σημεία συγκέντρωσης (Λαδάδικα, πλατεία μουσικού καφενείου, προκυμαία) τα σκουπίδια των καταστημάτων που αναπτύχθηκαν στην περιοχή και ιδιαίτερα αυτών των υγειονομικού ενδιαφέροντος να συγκεντρώνονται χωρίς σχεδιασμό μέσα στα σπίτια μας με τραγικές συνέπειες στην ποιότητα της ζωής μας.

-----------------

 


Ο Σύλλογος των κατοίκων στις συνοικίες Κουλμπάρα και Κιόσκι «το Κιρκινέτσι» δέχθηκε από τη γνωστή αρχιτέκτονα και γείτονα Ιωάννα Βαλλίνα πρόταση να συμβάλει στην εκπόνηση σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία ενός σχεδίου εκκένωσης της περιοχής Κουλμπάρα και Κιόσκι σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.
Θεωρούμε κατ’ αρχάς πολύ σημαντική την πρόταση της κ. Βαλίνα η οποία και θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου προκειμένου αυτή να δρομολογηθεί.

Μοιράσου το άρθρο!