Περιβάλλον

22/03/2019 - 12:00

Οι εξελίξεις για το έργο της αντικατάστασης του αγωγού ομβρίων της Λαγκάδας

Εξελίξεις, μετά από πολύμηνη στασιμότητα, παρατηρούνται στο έργο της αντικατάστασης του αγωγού ομβρίων της Λαγκάδας, οι εργασίες του οποίου επρόκειτο να ξεκινήσουν από τον περασμένο Μάρτιο, λόγω, όμως, των αντιδράσεων και των ενστάσεων κατά της απόφασης για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, το έργο δεν ξεκίνησε ποτέ.
H καθυστέρηση στην έναρξη των εργασιών, προκάλεσε την αντίδραση του εργολάβου που είχε υπογράψει την σύμβαση και από πέρυσι το καλοκαίρι δήλωνε ότι δεν επιθυμεί να το εκτελέσει.

Τους μήνες που προηγήθηκαν, έγιναν αρκετές συζητήσεις και διαβουλεύσεις μεταξύ του εργολάβου και των στελεχών της ΔΕΥΑΛ για να βρεθεί λύση και να ξεκινήσει το έργο, χωρίς κάτι τέτοιο να καταστεί εφικτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εργολάβος ζητούσε περισσότερα χρήματα από το ποσό που έδωσε ως προσφορά. Η Επιτροπή του διαγωνισμού, το έκρινε ασύμφορο.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Αντώνης Γιαννάκης, η ιστορία με τον εργολάβο έχει πλέον κλείσει, αφού ο ίδιος με επίσημη επιστολή που έστειλε στην Επιτροπή Διαγωνισμού, δηλώνει ότι προχωρά σε διάλυση της σύμβασης.

«Η επιστολή αυτή, ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο, ώστε η Επιτροπή να προχωρήσει τις διαδικασίες και να ερωτηθεί ο δεύτερος μειοδότης, αν επιθυμεί να το εκτελέσει. Επιστολή ερώτημα εστάλη στο δεύτερο μειοδότη και αναμένεται η απάντησή του. Σε περίπτωση που είναι αρνητική και από εκείνον, θα προχωρήσουμε στον επόμενο, έως ότου έχουμε θετική ανταπόκριση.

Πρόθεση της ΔΕΥΑΛ είναι να ξεκινήσει το έργο μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα. Είναι κατανοητό ότι η περίοδος είναι δύσκολη, καθώς μεσολαβούν δημοτικές εκλογές και η θητεία του υφιστάμενου διοικητικού συμβουλίου ολοκληρώνεται στις 31 Αυγούστου. Από την πλευρά μας, θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε το έργο να ξεκινήσει, δεν μπορώ, όμως, να δεσμευτώ αν θα τα καταφέρουμε στο τέλος

 

πηγη: εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!