Περιβάλλον

29/05/2013 - 06:00

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος εκδηλώσεις WWF και Περιφέρειας

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος εκδηλώσεις WWF και Περιφέρειας

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής και σε συνεργασία με το WWF Ελλάς, διοργανώνει πλήθος εκδηλώσεων κατά την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου, τόσο στη Μυτιλήνη, όσο και στην Καλλονή. Με αφορμή το Πρόγραμμα για την προστασία των υγροτόπων του WWF Ελλάς, στο οποίο μετά την Κρήτη και την Πάρο, συμμετέχει η Λέσβος, φέτος επιλέχθηκε να αφιερωθεί η Εβδομάδα Περιβάλλοντος στους Υγροτόπους και την προστασία τους.
Το Σάββατο 1/6 διοργανώνεται Εργαστήριο για τους Υγρότοπους της Λέσβου, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής. Στόχος του εργαστηρίου είναι η μετάδοση τεχνογνωσίας και εμπειρίας σε ό,τι αφορά στους νησιωτικούς υγρότοπους σε ενεργούς πολίτες που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην παρακολούθηση των υγροτοπικών περιοχών στο Δίκτυο Παρακολούθησης της Κατάστασης των Υγρότοπων της Λέσβου Απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής.

Την Κυριακή 2/6 η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους του νησιού, ενώ είναι ιδανική για οικογένειες με μικρότερα παιδιά και έχει τίτλο «Μία μέρα στον υγρότοπο της Καλλονής με τα μάτια ενός ερευνητή». Θα πραγματοποιηθεί το πρωί 10:00 - 13:00, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονή. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φέρουν μαζί τους μαρκαδόρους ή χρωματιστά μολύβια.
Τη Δευτέρα 3/6 οι εκδηλώσεις μεταφέρονται στη Μυτιλήνη, όπου διοργανώνεται συνάντηση εργασίας για τους υγροτόπους με τους υπηρεσιακούς φορείς που εμπλέκονται στην προστασία τους.
Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται όλη την εβδομάδα, τις μέρες και ώρες που λειτουργεί το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης στη Σκάλα Καλλονής (Τρίτη-Κυριακή 09:00-13:00 και 18:00- 21:00), με ξεναγήσεις στην έκθεση του Κέντρου και τους γειτονικούς υγροτόπους. Πληροφορίες στο τηλέφωνο και την ιστοσελίδα από το προσωπικό του Κέντρου.

Μοιράσου το άρθρο!