Περιβάλλον

30/09/2015 - 17:41

Πανευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 2015- Εξόρμηση στην Αλυκή Καλλονής

Το Δίκτυο παρακολούθησης νησιώτικων υγρότοπων του WWF Ελλάς και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία οργανώνουν εκδήλωση – ξεναγήση στο μεγαλύτερο και σημαντικότερο για τη φθινοπωρινή μετανάστευση των πουλιών υγρότοπο της Λέσβου, την Αλυκή Καλλονής. Η εκδήλωση αυτή γίνεται παράλληλα σε 30 άλλες περιοχές της Ελλάδας και σε 37 ακόμη χώρες της Ευρώπης και της Κεντρικής Ασίας στα πλαίσια του Eurobirdwatch 2015.

 

Η εξόρμηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Οκτωβρίου (10:00-13:00). Θα σας περιμένουμε για να γνωρίσουμε τον πλούτο των πουλιών που διέρχονται από τους υγροτόπους της Λέσβου αυτό τον καιρό (Φλαμίνγκο, Αργυροπελεκάνοι, Χουλιαρομύτες, Μαυροπελαργοί, ερωδιοί κ.ά.), και όσων φθάνουν σιγά-σιγά για να ξεχειμωνιάσουν στην περιοχή μας αλλά και τη γενικότερη σημασία των υγροτόπων των νησιών του Αιγαίου. Θα παρατηρήσουμε τα πουλιά αυτά με τη βοήθεια τηλεσκοπίων και με την καθοδήγηση των εθελοντών των δύο οργανώσεων. Σημείο αρχικής συνάντησης το Βόρειο παρατηρητήριο της Αλυκής, στον κεντρικό δρόμο Καλλονής-Μυτιλήνης, απέναντι από τη Μεταφορική Καλλονής.

 

Το Δίκτυο Παρακολούθησης των Υγρότοπων της Κρήτης και Λέσβου υλοποιείται με την υποστήριξη του Συστήματος της Coca-Cola στην Ελλάδα (Coca-Cola Τρία Έψιλον και Coca-Cola Hellas), στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Αποστολή Νερό». Στόχος του «Δικτυού εθελοντών» είναι η παρακολούθηση της κατάστασης των νησιώτικων υγρότοπων και η αποφυγή περαιτέρω υποβάθμισής τους. Παράλληλα, υλοποιούνται δράσεις ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας για την προστασία των υγρότοπων.  Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, μπορείτε να βρείτε εδώ: http://wwfaction.wordpress.com/2011/04/20/diktyo_ethelontwn/

 

 

 

Περισσοτερες πληροφορίες για το Eurobirdwatch 2015: http://www.ornithologiki.gr/page_cn.php?tID=79572

Μοιράσου το άρθρο!