Περιβάλλον

14/04/2014 - 15:11

Παραλαβή 500 κάδων ανακύκλωσης από το Δήμο Λέσβου

Σ

ήμερα  Μ. Δευτέρα 14 Απριλίου 2014, στις 12:30 το μεσημέρι στη χωματερή του Δήμου Λέσβου, παρουσία του Δημάρχου Λέσβου, Δημήτρη Βουνάτσου, του Αντιδημάρχου Καθαριότητας - Ανακύκλωσης, Ηλία Κουνιαρέλλη και υπαλλήλων της αρμόδιας υπηρεσίας καθαριότητας, πραγματοποιήθηκε η παραλαβή 500 κάδων ανακύκλωσης, δωρεά της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης – Ανακύκλωσης Α.Ε., 300 εκ των οποίων θα τοποθετηθούν στις Δημοτικές Κοινότητες – κεφαλοχώρια του νησιού μας. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την παραλαβή συμπληρωματικής ποσότητας ομοίων κάδων στις αρχές καλοκαιριού, για να καλυφθούν οι ανάγκες του τόπου μας. Επίσης, παρελήφθησαν 126 μεγάλοι και 200 μικροί κάδοι απορριμμάτων, για την αντικατάσταση παλαιών και φθαρμένων - κατεστραμμένων κάδων, ενώ αναμένεται πολύ σύντομα η παραλαβή 80 ακόμη μεταλλικών κάδων απορριμμάτων, συνολικού ύψους 62.431,00 Ευρώ (με Φ.Π.Α.) ,που αγοράστηκαν από πόρους του Δήμου Λέσβου, συμβάλλοντας έτσι στην προστασία του περιβάλλοντος και στη βελτίωση της εικόνας της πόλης και των χωριών μας.

Τόσο ο Δήμαρχος, όσο και ο Αντιδήμαρχος, σε δηλώσεις τους τόνισαν μεταξύ άλλων, ότι στόχος του Δήμου Λέσβου είναι η ενίσχυση της ανακύκλωσης, η προστασία του περιβάλλοντος και η μείωση του όγκου των σκουπιδιών που μεταφέρονται στο Χ.Υ.Τ.Α. Η εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων, στην ουσία αποτελεί το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ανακύκλωσης, σύμφωνα με την προεκλογική διακήρυξη του συνδυασμού της «Λαϊκής Ενότητας» και προσωπικά του Δημάρχου. Τέλος κάλεσαν τους δημότες να στηρίξουν τη σημαντική αυτή προσπάθεια που βελτιώνει ουσιαστικά την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής.

Τέλος, ανακοίνωσαν ότι περί τα τέλη Απριλίου θα παραληφθεί από το Δήμο Λέσβου ένα ειδικό όχημα αποκομιδής ανακυκλώσιμων υλικών, το οποίο παραχωρεί δωρεάν, Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης – Ανακύκλωσης Α.Ε., επισημαίνοντας ότι η συνεργασία του Δήμου μας με την Ε.Ε.Α.Α. είναι πολύ σημαντική και αφορά την ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας και φυσικά το περιβάλλον.

Μοιράσου το άρθρο!