Περιβάλλον

29/08/2015 - 07:05

Παρατήρηση πουλιών στην Καλλονή - Κυριακή 30 Αυγούστου

Με παρατήρηση πουλιών στις Αλυκές Καλλονής την Κυριακή 30/8 το απόγευμα θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα ενημέρωσης της Ορνιθολογικής για τα πουλιά και το φυσικό περιβάλλον της Μυτιλήνης.

Το ραντεβού είναι στις 6:00 μμ στο πρώτο ξύλινο Παρατηρητήριο στη Β.Α. πλευρά της Αλυκής, στο κεντρικό δρόμο προς Καλλονή (ακριβώς απέναντι από το κτίριο της ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΛΛΟΝΗΣ).

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, η μετάβαση θα γίνει με ΙΧ και καλό είναι να δηλώσετε συμμετοχή στο 6974510976 για καλύτερο συντονισμό.  Η παρατήρηση θα γίνει σε διάφορα σημεία της Αλυκής με κιάλια και τηλεσκόπιο, αλλά αν έχετε κι εσείς κιάλια και φωτογραφικές μηχανές πάρτε τα μαζί σας!

 

Το σχετικό περίπτερο της Ορνιθολογικής στην Πλατεία Σαπφούς θα παραμείνει ανοικτό  μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα 31/8, ώρες 7:30-11:00 μμ.

Εκπαιδευτικοί, γονείς με παιδιά και άλλοι ενδιαφερόμενοι μπορείτε ακόμη να προμηθευτείτε δωρεάν περιοδικά, φυλλάδια για τα θαλασσοπούλια του Αιγαίου, αφίσες για προστατευόμενα είδη όπως ο Αιγαιόγλαρος και ο Θαλασσοκόρακας και υλικό για τα πουλιά της Μυτιλήνης. Θα βρείτε επίσης έντυπα για το πώς να προσεγγίζουμε τι ακατοίκητες νησίδες  χωρίς να βλάψουμε την άγρια ζωή, υλικό για τα θαλασσοπούλια που πιάνονται σε δίχτυα ή παραγάδια και οδηγίες πρώτων βοηθειών για αγκιστρωμένα πουλιά μαζί με τα τηλέφωνα των κέντρων περίθαλψης.

Στο περίπτερο μπορείτε να βρείτε και ειδικές εκδόσεις όπως για τον Μαυροπετρίτη και τα Πουλιά του Αιγαίου (ελληνικά –αγγλικά), το Κόκκινο Βιβλίο των Απειλούμενων Ζώων της Ελλάδας, για το  Birdwatching σε όλη την Ελλάδα,  για τις Σημαντικές Περιοχές για τα Πουλιά καθώς και περιβαλλοντικά παραμύθια και κόμικ για τους μικρούς μας φίλους.

 

Μοιράσου το άρθρο!