Περιβάλλον

03/04/2015 - 16:52

Περισσότερη ασφάλεια στην παράκαμψη της Άγρας

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας στην Παράκαμψη του Οικισμού της Άγρας, στο πλαίσιο του έργου που υλοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Το έργο επισκέφθηκε σήμερα ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Βαλσαμίδης, μαζί με στελέχη της Υπηρεσίας.

Στο πλαίσιο του έργου, συνολικού Προϋπολογισμού 420.000 ευρώ, τοποθετήθηκαν στηθαία ασφαλείας στην πρόσφατα κατασκευασμένη περιφερειακή οδό Παράκαμψης της Άγρας συνολικού μήκους 2.540 μέτρα. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτης & Νήσων Αιγαίου» του ΕΣΠΑ.

Στην περιοχή της Άγρας επίσης, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για τον καθαρισμό του επαρχιακού οδικού δικτύου από τις καταπτώσεις και οι εργασίες για τον καθαρισμό του χειμάρρου στην περιοχή της Αποθήκας, ενώ βελτιώθηκε σημαντικά η βατότητα της οδού Άγρα - Χίδηρα ο οποίος είναι χωματόδρομος και ήταν σε άσχημη κατάσταση. Οι εργασίες υλοποιήθηκαν με μηχανήματα της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με τους Προέδρους των Κοινοτήτων Άγρας και Χιδήρων και τις αντίστοιχες Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Λέσβου.

 

 

Μοιράσου το άρθρο!