Περιβάλλον

19/12/2011 - 13:21

Πεθαίνοντας στη Λέσβο!-Ερωδιός βρέθηκε τραυματισμένος από σκάγια

Γράφει: Βαγγελιώ Χρηστίδου και Πέλλη Γιακουμή/ ΕΜΠΡΟΣ 


Ερωδιός βρέθηκε τραυματισμένος από σκάγια στο Ντίπι

Ένας γκρι ερωδιός βρέθηκε μέσα το περασμένο Σαββατοκύριακο τραυματισμένος, στην περιοχή του Ντιπίου. Το εντυπωσιακό πουλί βρήκαν κάτοικοι της περιοχής με σκάγια στα φτερά του και ειδοποίησαν την «Κιβωτό».

Το άτυχο πουλί, που ανήκει σε μεταναστευτικό είδος, διαχείμαζε κατά πάσα πιθανότητα στην περιοχή του κόλπου της Καλλονής και τα σκάγια το βρήκαν όσο πετούσε πάνω από το νότιο τμήμα του νησιού, παρ’ όλο που το κυνήγι του απαγορεύεται. Τραυματίστηκε και στα δυο του πόδια, που αιμορραγούσαν διαρκώς, ενώ ήταν εξαιρετικά τρομαγμένο.
Τον ερωδιό ανέλαβαν να περιθάλψουν μέλη της «Κιβωτού», που του φρόντισαν τα τραύματα και έδεσαν τα πόδια του με επιδέσμους, ενώ ήρθαν σε επικοινωνία και με το Ζωοκομείο Λέσβου, προκειμένου να πάρουν οδηγίες για την περαιτέρω περίθαλψή του.
Όλη τη Δευτέρα το πουλί πάλευε για τη ζωή του, αλλά δυστυχώς το βράδυ της ίδιας ημέρας και λίγο πριν μπει στο καράβι για να μεταφερθεί στο Κέντρο Περίθαλψης Άγριας Ζωής της Αίγινας, ξεψύχησε.
Το γεγονός αυτό θέτει για άλλη μια φορά το ερώτημα:
Μέχρι πότε θα κυνηγούν ανεξέλεγκτα και χωρίς γνώσεις ορισμένοι στο νησί, σκοτώνοντας πουλιά που ανήκουν σε προστατευόμενα είδη και «τραυματίζοντας» έτσι ακόμη περισσότερο την ορνιθοπανίδα της Λέσβου;

Μοιράσου το άρθρο!