Περιβάλλον

03/05/2013 - 07:57

«Πρόληψη των Δασικών Πυρκαγιών»

«Πρόληψη των Δασικών Πυρκαγιών»

yle="text-align: justify;">Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη στα γραφεία της Διεύθυνσης Δασών, η πρώτη προγραμματισμένη συνάντηση της 1ης Ομάδας Εργασίας που προέκυψε έπειτα από την ημερίδα «Πρόληψη των Δασικών Πυρκαγιών» που διεξήχθη πριν από λίγες ημέρες. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, της Διεύθυνσης Δασών Λέσβου, της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Αιγαίου, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης, του Δήμου Λέσβου και του Σωματείου Εθελοντών Πυροσβεστών Ν. Λέσβου.

Κατά τη συνάντηση αυτή η Ομάδα Εργασίας, επικεντρώθηκε σε θέματα συντήρησης αντιπυρικών υποδομών – εκτέλεσης προκατασταλτικών έργων και οργανώθηκε η βέλτιστη χωρική κατανομή των εργασιών συντήρησης που θα πραγματοποιηθούν από τον Δήμο Λέσβου, την Περιφέρεια Β. Α. και τη Δασική Υπηρεσία.

Τόσο το έργο αυτής της Ομάδας Εργασίας, που είναι η τακτικότερη, και πέραν των επίσημων  - θεσμοθετημένων οργάνων, συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων στον τομέα της πρόληψης  των δασικών πυρκαγιών, όσο και η ημερομηνία της 1ης συνάντηση προσδιορίσθηκαν στην Ημερίδα Εργασίας για την «Πρόληψη των Δασικών Πυρκαγιών 2013» που διεξήχθη στις 24-04-2013 στη Μυτιλήνη.

Κάθε εκπρόσωπος δεσμεύτηκε να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες στον φορέα του τις οποίες θα παρουσιάσει στην επόμενη συγκέντρωση της ομάδας που ορίσθηκε να γίνει στα τέλη Μαΐου.

Μοιράσου το άρθρο!