Περιβάλλον

19/10/2015 - 17:23

Σε καλό δρόμο τα έργα στο επαρχιακό δίκτυο της Λέσβου (φωτο)

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν τα έργα για τη βελτίωση του επαρχιακού οδικού δικτύου που βρίσκονται σε εξέλιξη στο νησί της Λέσβου στα εξής τμήματα: 2η Επαρχιακή Οδός «Λάρσος – Παππάδος» και «Παπάδος – Πλωμάρι (Λαγκάδα) / Ολοκλήρωση των εργασιών Παράκαμψης στη θέση Λαγκάδα», 9η Επαρχιακή Οδός «Πηγή – Λάμπου Μύλοι» και 4η Επαρχιακή Οδός «Από διακλάδωση 36ης Εθνικής Οδού μέχρι Καρίνη», τα οποία υλοποιούνται με την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Λέσβου και τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη επισκέφθηκε σήμερα η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεόδωρο Βαλσαμίδη, τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Κυριάκο Πετρέλλη και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων.

Η Περιφερειάρχης ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης των εργασιών και εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εξέλιξη των έργων τα οποία θα βελτιώσουν σημαντικά την οδική ασφάλεια.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Αγιάσο, όπου εξελίσσονται οι εργασίες για τη βελτίωση της βατότητας της Επαρχιακής Οδού Αγιάσος - Μεγαλοχώρι (Α' Φάση), στο πλαίσιο του έργου που υλοποιεί η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με τη χρηματοδότηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μετά την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που έχει συντάξει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, θα προχωρήσει και στην Β' Φάση του έργου προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ασφαλτόστρωση και του τμήματος που παραμένει χωματόδρομος συνολικού μήκους 7 χιλιομέτρων, το οποίο αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων και μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Αγιάσου και του Πλωμαρίου.

 

 

φωτο 1- 4:  Αγιάσος Μεγαλοχώρι  / Λάρσος - Παπάδος / Κεραμειά - Καρίνη / παράκαμψη Λαγκάδας Πλωμάρι 

Μοιράσου το άρθρο!