Περιβάλλον

03/06/2014 - 06:55

Στην Σκάλα Ερεσού με το WWF

ign="center">Μία Κυριακή κάθε μήνα…

μαθαίνουμε πράγματα μαγικά για του υγρότοπους της Λέσβου! Στις 08 Ιουνίου, στις 10:30 π.μ. στην Σκάλα Ερεσού σας περιμένουμε για το τελευταίο ανοιξιάτικο μας ραντεβού.

 

Το Δίκτυο παρακολούθησης νησιώτικων υγρότοπων του WWF Ελλάς οργανώνει εκδρομές - ξεναγήσεις σε υγρότοπους της Λέσβου. Μία Κυριακή κάθε μήνα, ένας ειδικός θα μας βοηθάει να εξερευνήσουμε και να μάθουμε τα μυστικά του κόσμου των υγρότοπων. Μυστικά που αφήνουν έκπληκτους όσους επιχειρούν να τα ανακαλύψουν. 

 Μέχρι τώρα, μεγάλη έχει υπάρξει η επιτυχία των εξορμήσεων του «Μία Κυριακή Κάθε Μήνα». Το τελευταίο ανοιξιάτικο  ραντεβού μας θα είναι στην Σκάλα Ερεσσού στις 08 Ιουνίου, 10:30,  όπου θα σας περιμένουμε για μελετήσουμε και να παρατηρήσουμε τα υπέροχα πλάσματα που φιλοξενούνται στον υγρότοπο του Ψαροπόταμου και πως αυτά συνθέτουν ένα μοναδικό οικοσύστημα που ευεργετεί τη φύση και κατ’ επέκταση τον άνθρωπο.

Σας περιμένουμε να γίνουμε μια μεγάλη παρέα και να γνωρίσουμε τον κόσμο των υγρότοπων, την ιστορία τους και πως μπορούμε να τους προστατέψουμε.  Σημείο συνάντησης η γέφυρα του ποταμού λίγο πριν την εκβολή.

Το Δίκτυο Παρακολούθησης των Υγρότοπων της Κρήτης και Λέσβου υλοποιείται με την υποστήριξη του Συστήματος της Coca-Cola στην Ελλάδα (Coca-Cola Τρία Έψιλον και Coca-Cola Hellas), στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Αποστολή Νερό». Στόχος του «Δικτυού εθελοντών» είναι η παρακολούθηση της κατάστασης των νησιώτικων υγρότοπων και η αποφυγή περαιτέρω υποβάθμισής τους. Παράλληλα, υλοποιούνται δράσεις ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας για την προστασία των υγρότοπων.    

 

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, μπορείτε να βρείτε εδώ: http://wwfaction.wordpress.com/2011/04/20/diktyo_ethelontwn/

Μοιράσου το άρθρο!