Περιβάλλον

13/06/2012 - 00:01

Στο ΕΣΠΑ το έργο αποχέτευσης σε Πολίχνιτο, Βρίσα και Βατερά

yle="text-align:justify;">Στο ΕΣΠΑ εντάχθηκε με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών το έργο "ΕΡΓΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΥ, ΒΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΒΑΤΕΡΩΝ". Το έργο εντάχθηκε μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος ανάπτυξη». Το έργο είναι από τα πιο σημαντικά αποχετευτικά έργα για τη  Λέσβο.

Το έργο θα δημοπρατήσει ο Δήμος Λέσβου. Ο προϋπολογισμός του είναι 13.625.441 ευρώ (ποσό με ΦΠΑ) ενώ η χρονική διάρκεια υλοποίησης είναι 31 μήνες. Το προτεινόμενο έργο αφορά την αποχέτευση και επεξεργασία των αστικών λυμάτων των οικισμών Πολιχνίτου, Βρίσας και Βατερών της Δημοτικής Ενότητας του Δήμου
Λέσβου.

Συγκεκριμένα το έργο που αφορά στον οικισμό του Πολιχνίτου προβλέπει την κατασκευή αγωγού μεταφοράς των λυμάτων στην ΕΕΛ (καταθλιπτικός και ελεύθερης ροής), την κατασκευή δικτύου συλλογής και την ένταξη του υφιστάμενου, την κατασκευή δευτερεύοντος δικτύου (όπου είναι παντορροϊκό) και την κατασκευή
αντλιοστασίου.

Ταυτόχρονα, θα αντικατασταθεί το δίκτυο ύδρευσης, όπου αυτό καταστραφεί κατά την κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης, μιας και η στενότητα των δρόμων απαιτεί κοινό όρυγμα και κατά συνέπεια δεν μπορεί να διατηρηθεί το υφιστάμενο. Επίσης αντικαθίστανται οι παντορροϊκοί αγωγοί με χωριστικούς ομβρίων, στα τμήματα που καταστρέφονται για την κατασκευή χωριστικού δικτύου ακαθάρτων, όπως φαίνεται στα σχέδια όλοι οι αγωγοί που αντικαθίστανται είναι δευτερεύοντες.

Στον οικισμό των Βατερών θα κατασκευαστεί ο καταθλιπτικός αγωγός μεταφοράς των λυμάτων στην ΕΕΛ, το απαιτούμενο αντλιοστάσιο και το εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης με το σύστημα υπό πίεσης κενού.

Για τον οικισμό της Βρύσας προβλέπεται η κατασκευή καταθλιπτικού αγωγού μεταφοράς των λυμάτων στην ΕΕΛ, η κατασκευή αντλιοστασίου, και την ένταξη του υφιστάμενου δικτύου συλλογής.

Τέλος το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων στη θέση Παλαιόκαστρο και του αγωγού διάθεσης των επεξεργασμένων μήκους 100 περίπου μ.μελλοντικό δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων.

upodomes.gr

Μοιράσου το άρθρο!