Περιβάλλον

28/11/2012 - 12:15

Σύμβαση για το δίκτυο αποχέτευσης της Αγίας Παρασκευής

Σύμβαση για το δίκτυο αποχετεύσης της Αγίας Παρασκευής

Σήμερα Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012, ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, παρουσία και του Αντιδημάρχου, Γιάννη Τσακίρη, συνυπέγραψε με την ανάδοχο εργοληπτική εταιρία τη σύμβαση εκτέλεσης έργου με τίτλο: «Δίκτυα Αποχέτευσης Αγίας Παρασκευής», ύψους 2.591.950,90 ΕΥΡΩ.

Το εν λόγω έργο, αφορά τα δίκτυα αποχέτευσης στη Δημοτική Κοινότητα Αγίας Παρασκευής και τον κεντρικό αγωγό, που θα μεταφέρει τα λύματα στη Μονάδα Επεξεργασίας Λυμάτων (Μ.Ε.Λ.) της Καλλονής.

Το έργο είχε δημοπρατηθεί τον Ιανουάριου του 2012 και το ΕΠΠΕΡΑΑ εξέδωσε έγκριση υπογραφής σύμβασης τον Ιούλιο του 2012.

Η καθυστέρηση υπογραφής σύμβασης προέκυψε από την εφαρμογή του Νόμου 4071/12, σύμφωνα με τον οποίο, έργα ύδρευσης – αποχέτευσης, έπρεπε να εκτελούνται από τις Δ.Ε.Υ.Α.

Με συντονισμένες και συστηματικές προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής και με τη συμπαράσταση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, κ. Χαράλαμπου Αθανασίου, δόθηκε τελικά η δυνατότητα εκτέλεσης του έργου από το Δήμο Λέσβου, με αποτέλεσμα τη σημερινή υπογραφή της σύμβασης για την άμεση έναρξη των εργασιών.  

Σημειώνεται ότι μετά την οριστική επίλυση του προβλήματος που δημιούργησε ο Νόμος 4071/12, θα δημοπρατηθούν και τα υπόλοιπα έργα ύδρευσης – αποχέτευσης που επέτυχε να εντάξει σε χρηματοδοτικά προγράμματα ο Δήμος Λέσβου.

Μοιράσου το άρθρο!