Περιβάλλον

16/05/2012 - 15:59

Συνάντηση Σηφουνάκη-Μαγκριώτη: οριστικοποιήθηκε το χρονοδιάγραμμα του Οδικού Άξονα Καλλονής-Πέτρας

yle="text-align:justify;">Στο γραφείο του στο Υπουργείο ΠΕΚΑ  στην Αθήνα είχε σήμερα Τετάρτη 16/5  συνεργασία ο Αναπληρωτής Υπουργός Νίκος Σηφουνάκης με τον Υφυπουργό Υποδομών  Γιάννη Μαγκριώτη.

Κατά την συνάντηση,  υπήρξε ενημέρωση από τους αρμόδιους διευθυντές ότι  οριστικοποιήθηκε το χρονοδιάγραμμα  ένταξης  στο ΕΣΠΑ του έργου «Οδικός Άξονας ΚΑΛΛΟΝΗΣ - ΠΕΤΡΑΣ» μήκους 15 χιλιομέτρων, μετά την κατάθεση όλων των ολοκληρωμένων μελετών, ήτοι:

Τροποποιημένη οριστική μελέτη οδοποιίας, Τροποποιημένη οριστική υδραυλική μελέτη, Σήμανση ασφάλιση, κτηματολόγιο, Τεύχη δημοπράτησης και ΣΑΥ, ΦΑΥ, Οριστική μελέτη τεχνικών, Συμπλήρωση εγκεκριμένη ΜΠΕ που προβλέπει τη συνδετήρια οδό της νέας χάραξης με την υφιστάμενη οδό.

 Τα επόμενα στάδια έως την προβλεπόμενη δημοπράτηση της Α’ φάσης του έργου είναι τα παρακάτω:

30-5-2012 επικαιροποίηση μελετών και τευχών, 15-6-2012 σύνταξη και υποβολή στην ΕΥΔ/ΕΠ-ΕΠ, 30-6-2012 ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ (ΕΥΔ/ΕΠ-ΕΠ), 30-7-2012 σύνταξη τευχών Δημοπράτησης, προκήρυξη διαγωνισμού εκτέλεσης του έργου και ανάθεση του έργου που προβλέπεται να πραγματοποιηθεί έως τις 5-9-2012.

Σημειώνεται ότι στην Α’ φάση δεν θα κατασκευαστεί (λόγω κόστους), η σήραγγα Στύψης, η οποία συνδέει τη νέα χάραξη με την υφιστάμενη οδό.  Για τη σύνδεση της νέας χάραξης με την υφιστάμενη οδό θα κατασκευαστεί μικρή συνδετήρια οδός.

Μετά  την συνάντηση ο Νίκος Σηφουνάκης δήλωσε:

«Η καθυστέρηση ένταξης και δημοπράτησης του δεύτερου μεγάλου οδικού  έργου της Λέσβου μετά το ήδη δημοπρατηθέν έργο ΚΑΛΛΟΝΗ- ΣΙΓΡΙ οφείλεται   στην  καθυστέρηση ολοκλήρωσης των μελετών.

Όμως τώρα βρισκόμαστε στο τέλος της διαδρομής  και το σημαντικό αυτό  έργο  που θα χρηματοδοτηθεί  επίσης από το τομεακό του Υπουργείου Υποδομών, όπως και το έργο ΚΑΛΛΟΝΗ-ΣΙΓΡΙ είναι μια πραγματικότητα.  Όπως έχω σημειώσει πολλές φορές, τα επόμενα χρόνια το νησί μας θα είναι ένα εργοτάξιο». 

Μοιράσου το άρθρο!