Περιβάλλον

09/05/2014 - 07:19

Τι θα γίνει με το πάρκο Χατζηδήμου στη Μυτιλήνη;

yle="text-align: justify;">Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, έλαβε την παρακάτω αναφορά περιοίκων του Πάρκου Χατζηδήμου Μυτιλήνης:

Αναφορά περιοίκων του πάρκου Χατζηδήμου Μυτιλήνης Μυτιλήνη

                        Προς τον Αξιότιμο Δήμαρχο Λέσβου, Δημήτρη Φ. Βουνάτσο

                                                     

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Οι κάτωθι υπογράφοντες την παρούσα μας, αισθανόμαστε τη βαθύτατη υποχρέωση να σας ευχαριστήσουμε προσωπικά εσάς αλλά και τις συναρμόδιες  υπηρεσίες  του Δήμου, για το εκτελούμενο έργο ανάπλασης της οδού Κομνηνάκη αφενός, εν μέσω τεραστίων δυσκολιών τις οποίες γνωρίζουμε, αλλά και για την ανάπλαση του Πάρκου Χατζηδήμου, στην εκεί περιοχή της οποίας τυγχάνουμε περίοικοι.

            Παρακολουθούμε τον προσωπικό σας αγώνα επί διάστημα τουλάχιστον άνω των δύο μηνών και σας συγχαίρουμε γιατί πρωί, μεσημέρι, βράδυ κυριολεκτικά, και για ικανό χρόνο βρίσκεσθε εκεί μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες και συντονίζετε τις πολλές και διάφορες εργασίες, τόσο με μηχανικούς, όσο και με ηλεκτρολόγους, καθώς και με γεωπόνους, αλλά και με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Αυτεπιστασίας, κ. Δημήτρη Μουτζούρη, και πέρα από την πλακόστρωση του προαναφερόμενου δρόμου.

            Σας είμαστε ευγνώμονες γιατί επί τόσα χρόνια, η όμορφη αυτή περιοχή του ιστορικού κέντρου της Μυτιλήνης, ήταν άκρως υποβαθμισμένη και τόπος τέλεσης κάθε παρανομίας, γνωρίζετε δε πολύ καλά, τι εννοούμε, κατόπιν των πολλαπλών συζητήσεών μας και της τεράστιας πείρας, χρόνων ολόκληρων, την οποία έχουμε συγκεντρώσει και σας την μεταλαμπαδεύσαμε.

            Επειδή γνωρίζουμε τις μεγάλες  οικονομικές δυσκολίες του Δήμου, την έλλειψη προσωπικού συντήρησης των πάρκων της πόλης κ.τ.λ. με τούτη την αναφορά  μας, θέλουμε να συμβάλουμε εθελοντικά, εμείς οι υπογράφοντες το παρόν, στην υποβοήθηση του Δήμου, για την προστασία και φροντίδα του εν λόγω πάρκου και ειδικότερα να ποτίζουμε λουλούδια και δέντρα μετά την τοποθέτηση από το Δήμο συστήματος αυτόματου ποτίσματος (beck) , την παρακολούθηση του φωτισμού του πάρκου, ενημερώνοντας υπεύθυνα την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, κ.τ.λ.

            Αποδεχόμαστε λοιπόν με χαρά και ευθύνη την πρόταση που μας υποβάλατε κε Δήμαρχε να ΥΙΟΘΕΤΗΣΟΥΜΕ το εν λόγω πάρκο προς εκπλήρωση των ως άνω βοηθητικών –εθελοντικών εργασιών μας, υπό την καθοδήγηση των αρμόδιων υπηρεσιών σας και την δική σας βεβαίως, χρείας καλούσης, προς την πόλη και το Δήμο μας, γιατί αναγνωρίζουμε ως φιλότιμοι και ενεργοί πολίτες, την μεγάλη προσφορά σας.

Με τιμή

Μυτιλήνη 8/5/2014

  1. Αποστόλας Θεολόγος
  2. Τσιμπίνου Μαρία
  3. Κάντζος Αντώνης
  4. Παπαδάκης Γεώργος
  5. Αξαρλή Λουκία
  6. Γραμέλλης Ηλίας
  7. Αλβανόπουλος Κων/νος
  8. Μαυρίκος Απόστολος
  9. Σταματίου Μαρία

 

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, που επισκέφθηκε χθες το πρωί τον εν λόγω χώρο, συνοδευόμενος από την Προϊσταμένη του Τμήματος Κτιριακών – Λιμενικών – Συγκοινωνιακών Έργων και Υπαιθρίων Χώρων του Δήμου Λέσβου, Άννυ Οικονομίδου, μόλις παρέλαβε την παραπάνω αναφορά συνεχάρη θερμά την επιτροπή των υπογραφόντων, για την αποδοχή της πρότασης του να υιοθετήσουν το Πάρκο Χατζηδήμου και εύχεται να πολλαπλασιαστεί το καλό του εθελοντισμού και της στενής συνεργασίας με τη Δημοτική Αρχή και σε άλλες περιοχές των Δημοτικών Πάρκων της πόλης και της υπαίθρου. 

Μοιράσου το άρθρο!