Περιβάλλον

14/11/2013 - 08:54

Ξεκινά το έργο ολοκλήρωσης του φράγματος Σεδούντα

yle="text-align: justify;">Επίσκεψη στο μισοτελειωμένο  φράγμα του Σεδούντα πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Ν.Λέσβου Ηρακλής Βερβέρης,  συνοδευόμενος από τους μηχανικούς της ΔΤΥ της ΠΕ Λέσβου, που έχουν την ευθύνη της επίβλεψης ολοκλήρωσης του έργου. Ως γνωστό το έργο αυτό είχε ξεκινήσει να κατασκευάζεται το έτος 1999 , αλλά δεν ολοκληρώθηκε λόγω ανεπαρκούς χρηματοδότησης. Έχοντας  κατασκευαστεί το μεγαλύτερο μέρος του φράγματος, το διυλιστήριο και τα δίκτυα μεταφοράς του νερού , χωρίς όμως να έχει ολοκληρωθεί το έργο,  κινδύνευε  από τη φθορά  του χρόνου  να απαξιωθεί και να καταστραφεί. Πρόσφατα όμως , αφού εξασφαλίστηκε πίστωση 1,8 εκατ Ευρώ από το ΠΔΕ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, υπογράφηκε σύμβαση με  κατασκευαστική εταιρεία η οποία μέσα σε ένα χρόνο πρέπει να παραδώσει το έργο ολοκληρωμένο.
Ο κατασκευαστής του έργου δήλωσε ότι τις επόμενες ημέρες  πρόκειται να αρχίσουν οι εργασίες και ήδη έχει μεταφέρει τα πρώτα μηχανήματα. Κοινή εκτίμηση τόσο του κατασκευαστή όσο και των μηχανικών της Περιφέρειας είναι ότι το έργο που έχει ήδη κατασκευαστεί βρίσκεται σε καλή κατάσταση.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου Ηρακλής Βερβέρης δήλωσε οτι "μετά από πολύχρονες προσπάθειες εξασφαλίστηκαν οι απαιτούμενες πιστώσεις από το ΠΔΕ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, έγιναν οι κατάλληλες προσαρμογές στις μελέτες και βεβαίως πραγματοποιήθηκε  διαγωνισμός για τη επιλογή αναδόχου. Σήμερα όλα αυτά έχουν γίνει και ήδη έχει υπογραφεί σύμβαση χρονικής διάρκειας ενός (1) έτους. Αυτό στη πράξη σημαίνει ότι στο τέλος του επόμενου έτους (2014) το Πλωμάρι θα έχει στη διάθεσή του ένα σημαντικό έργο. Ένα έργο που θα επιλύσει για πολλά χρόνια το πρόβλημα της ύδρευσης του. Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος γιατί το πολύπαθο αυτό έργο πρόκειται να ολοκληρωθεί με τη δική μας φροντίδα και επίβλεψη. Μάλιστα για τη εξασφάλιση της συμπληρωματικής πίστωσης είχα συμβάλει και εγώ με τη ιδιότητα τότε του Γραμματέα  της ΠΕ ΠΑΣΟΚ Λέσβου."

Μοιράσου το άρθρο!