Περιβάλλον

14/03/2015 - 17:18

Ξεκίνησε η κατεδάφιση της "πρώην ΔΕΗ" στη Μυτιλήνη (φώτο και βίντεο)

style="text-align: justify;">Σήμερα το πρωί ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατεδάφιση του κτηρίου  «πρώην ΔΕΗ», επί της Ελευθερίου Βενιζέλου,  το οποίο έχει κριθεί  από τη Διεύθυνση Δόμησης ως επικινδύνως ετοιμόρροπο  για την στην ασφάλεια πεζών και οχημάτων. Το κτήριο έχει ιστορία  80 ετών  και από τη δεκαετία του ' 70  είχε αφεθεί στην τύχη του.
 
Η Τροχαία Μυτιλήνης από το πρωί ρυθμίζει τη διέλευση των οχημάτων από τις παρακείμενες οδούς.  Οι οδηγοί και τις επόμενες μέρες ας δείξουν κατανόηση για την όποια αναστατώση, η ασφάλεια των  πολιτών προέχει.
 
Οι εργασίες με βάση το πρόγραμμα θα ολοκληρωθούν νωρίς το πρωί της Δευτέρας 16 Μαρτίου 2015 και για αυτό το λόγο έχει  αποκλειστεί η διέλευση οχημάτων και πεζών στις οδούς :  1) Ελευθερίου Βενιζέλου, από το ύψος του πρατηρίου καυσίμων Τυροπώλη, μέχρι τη συμβολή με την οδό Σμύρνης και 2) Παπανικολή από το παρκινγκ μέχρι τη συμβολή   με την  οδό Καβέτσου. 
Στη  θέση, όμως,  του κουφαριού  του ακαλαίσθητου  αυτού κτηρίου, το οποίο στέγασε από τη δεκαετία του ΄20  μέχρι τη δεκαετία του ΄70 την Ανώνυμο Ηλεκτρική Εταιρεία Μυτιλήνης και στη συνέχεια τη ΔΕΗ, που ηλεκτροδότησε αρχικά  την πόλη  και αργότερα χωριά του νησιού,  η Τεχνική Υπηρεσία με εντολή του  Δημάρχου Λέσβου, Σπύρου Γαληνού, εκπονεί μελέτη  κατασκευής  ενός σύγχρονου  κτηρίου για τις ανάγκες του Δήμου Λέσβου. 
 
 
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη της Μυτιλήνης
 
Συγκεκριμένα, είναι σε ισχύ  έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας οι κάτωθι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:
  •     Διακοπή της κυκλοφορίας σε τμήμα της οδού Ελ. Βενιζέλου, από τη διασταύρωσή της με την οδό Ξεν. Καραπαναγιώτη έως τη διασταύρωσή της με την οδό Σμύρνης.
  •     Διακοπή της κυκλοφορίας σε τμήμα της οδού Ναυμάχου Παπανικολή, από τη διασταύρωσή της με την οδό Οδ. Ελύτη έως τη διασταύρωσή της με την οδό Καβέτσου.
  •     Μονοδρόμηση της οδού Μαν. Κατράκη, αντιθέτως από την ισχύουσα.
  •     Απαγόρευση της δεξιάς στροφής στη διασταύρωση των οδών Ελ. Βενιζέλου και Μ. Κατράκη, εξαιτίας της προαναφερόμενης μονοδρόμησης.
  •     Απαγόρευση της αριστερής στροφής στη διασταύρωση των οδών Οδ. Ελύτη και Ναυμάχου Παπανικολή.
 

Μοιράσου το άρθρο!