Πολιτική

29/09/2022 - 19:57

25 χλμ. επιπλέον αγροτικής οδοποιίας, τέσσερις δρόμοι προϋπολογισμού 5,3 εκ. ευρώ

Συνεχίζοντας τις καθοριστικές παρεμβάσεις της στον τομέα της Αγροτικής οδοποιίας, η δημοτική αρχή είναι πανέτοιμη να αποκαταστήσει οριστικά αγροτικούς δρόμους 25 επιπλέον χλμ., προχωρώντας στην ασφαλτόστρωση δρόμων των Δ.Ε. Καλλονής και Μανταμάδου, καθώς και της Δ.Ε. Ερεσού-Αντίσσης, με δύο έργα συνολικού προϋπολογισμού 5,3 εκ. ευρώ.

Αναλυτικότερα, μέσω του Αναπτυξιακού Οργανισμού «ΑΡΜΟΣ Βορείου Αιγαίου», ο Δήμος Δυτικής Λέσβου έχοντας εξασφαλίσει από πέρυσι του πόρους μέσω του προγράμματος «Αντ. Τρίτσης» για δράσεις που αφορούν στην αγροτική οδοποιία, προχωρά στη δημοπράτηση δύο έργων που εξειδικεύονται στους εξής δρόμους:

 

  • Της «Ποταμιάς»- από το 4ο χλμ. του δρόμου Καλλονής – Παρακοίλων με κατεύθυνση την Ανεμώτια συνολικού μήκους 8.710 μέτρων.
  • Του «Ταξιάρχη»- από το δημοτικό σφαγείο Μανταμάδου με κατεύθυνση τον οικισμό Γενί Λιμάνι, συνολικού μήκους 5.300 μέτρων.
  • Επιπλέον 3χλμ. αγροτικής οδοποιίας στο Λεκανοπέδιο Καλλονής.

Συνολικός προϋπολογισμός έργου 2,4 εκ. ευρώ 

 

  • Του «Λιώτα-Λάψαρνα»- από τον οικισμό Λιώτα έως τα Λάψαρνα της Δ.Ε. Ερεσού-Αντίσσης, συνολικού μήκους 5.500 μέτρων.
  • Του «Χρούσου»- από τον παραθεριστικό οικισμό Ταβάρι έως τον Χρούσο του Μεσοτόπου, συνολικού μήκους 2.500 μέτρων.

Συνολικός προϋπολογισμός έργου 2,9 εκ. ευρώ

 

Η λήξη κατάθεσης των προσφορών έχει οριστεί για τις 9 Νοεμβρίου και το άνοιγμα των προσφορών για τα τέσσερα πολύ μεγάλα οδικά έργα της Δυτικής Λέσβου, προσδιορίζονται στις 15/11.

 

 

----

3 καυτά ερωτήματα για το Δήμο Δυτικής Λέσβου - Θα απαντήσει ο Ταξιάρχης Βέρρος;

----

Μοιράσου το άρθρο!