Πολιτική

19/09/2011 - 12:05

5ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης - Χάθηκαν άδικα 6 χρόνια και ...κανείς δεν είναι υπεύθυνος(;)

Τελικά δικαιώθηκε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης, που επί 6 ολόκληρα χρόνια, βλέποντας ότι το θέμα της ανακατασκευής του σχολείου γυρίζει από γραφείο σε γραφείο, από Μυτιλήνη σε Αθήνα και τούμπαλιν, από Δημοτική Αρχή σε Δημοτική Αρχή και από συρτάρια αντιδημάρχων και μελετητών σε άλλα κλειδωμένα συρτάρια, επέμενε για τη μη απομάκρυνση των παιδιών από το σχολικό κτήριο. Ίσως αυτός να ήταν και ένας μοχλός πίεσης, για την επίσπευση των εργασιών και την τελική αποκατάσταση του κτηρίου. Όταν, όμως, έχεις να κάνεις με παιδιά, αφήνεσαι στους ειδικούς και μπλέκεις στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, για να καταλήξουμε στο σημερινό θέαμα που παρουσιάζει το κτίσμα της Επάνω Σκάλας, που άλλοτε στέγαζε 185 παιδιά.

Χάθηκαν άδικα 6 χρόνια Ένα κτήριο φάντασμα, στο οποίο περιφέρονται και χάνονται στο δικό τους κόσμο νεαροί, δοκιμάζοντας τη νάρκη των ουσιών εξάρτησης. Σπασμένα και διαλυμένα τα πάντα. Πόρτες, παράθυρα, τοίχοι, προτομές, καρέκλες, σωληνώσεις, ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις. Ένας χώρος γεμάτος σκουπίδια, στρώματα, σύριγγες.

ΜΕ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΝΩΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ Η επίσκεψη των δύο Καθηγητών του ΕΜΠ Κ. Μουτζούρη και Κ. Σπυράκου και η αυτοψία στο χώρο, αναθάρρεψε τους εμπλεκόμενους. «Με τις νέες τεχνολογίες που διαθέτουμε, υπάρχει η δυνατότητα να ελεγχθεί το κτήριο, να γίνουν επεμβάσεις, προκειμένου το όμορφο αυτό σχολείο να επαναλειτουργήσει σύντομα και να φύγουν τα 185 παιδιά από τις λυόμενες κατασκευές. Εφόσον, βέβαια, διατεθούν και τα ανάλογα κονδύλια. Έχουμε τη διάθεση να συνδράμουμε - τόνισε ο Κ. Σπυράκος - με τον εξοπλισμό και τη γνώση μας, έτσι ώστε να βρεθεί η οικονομικότερη, καταλληλότερη και ασφαλέστερη λύση». Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης Κ. Φραγκόπουλος για την εξέλιξη που παίρνει το θέμα, καθώς η προϋπάρχουσα μελέτη, αφενός ανέβαζε το κόστος στα 800.000 ευρώ, ποσό απαγορευτικό για τα σημερινά δεδομένα, αφετέρου προέβλεπε επεμβάσεις στα θεμέλια του σχολείου, γεγονός που θα προϋπέθετε την εμπλοκή και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Τα δεδομένα αυτά ώθησαν τη Σχολική Επιτροπή ν απευθυνθεί και να ζητήσει τη συνδρομή του Πολυτεχνείου, που και το κόστος θα περιορίσει για την αποκατάσταση του κτηρίου και τα χρονικά εμπόδια θα ξεπεραστούν αν εμπλακούν και άλλες υπηρεσίες.

--------------------------

πηγη: Εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!