Πολιτική

23/11/2020 - 08:30

Αγωνία για την πανδημία στη Μυτιλήνη και η σιωπή του Δήμου - Παρέμβαση από τη Νίκη Τσιριγώτη

Παρακολουθούμε όλοι καθημερινά τις εξελίξεις σε σχέση με την πανδημία και αγωνιούμε για αυτές, όμως το ζήτημα δεν είναι να μείνουμε μόνο στην παρατήρηση και στα ευχολόγια.

Ο δήμος ας παύσει για λίγο τη σιωπή του κι ας βγάλει από το «απυρόβλητο» την κυβέρνηση.

Πρέπει τώρα να διεκδικήσει να ενισχυθεί άμεσα το Νοσοκομείο με μόνιμο προσωπικό (ιατρικό, νοσηλευτικό, βοηθητικό κλπ) και απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή, να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι και οι επικουρικοί. Εδώ και τώρα να ενισχυθούν και να εξοπλιστούν τα Κέντρα Υγείας σε όλο το νησί.

Να ενισχυθεί άμεσα η πολιτική προστασία του νησιού. Να προσέλθουν και να παραμείνουν ενισχυμένα κλιμάκια του ΕΟΔΥ στο νησί για πραγματοποίηση μαζικών τεστ στον πληθυσμό. Να γίνεται έγκαιρη και ασφαλής ιχνηλάτηση και ενημέρωση.

Η κυβέρνηση αντί να προβάλλει μονομερώς την ατομική ευθύνη, καλά θα κάνει να σταματήσει να προσπαθεί να απαλλαγεί από τη δική της, την κρατική, την κυβερνητική ευθύνη, γιατί αυτή οπωσδήποτε τη βαραίνει. Να υλοποιήσει εδώ και τώρα τα παραπάνω πάνδημα αιτήματα πριν φτάσουμε σε τραγικότερη κατάσταση όπως αυτή που βλέπουμε τις τελευταίες μέρες σε άλλες περιοχές της χώρα μας.

Μυτιλήνη 23/11/2020

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Μυτιλήνης

Νίκη Τσιριγώτη

Μοιράσου το άρθρο!