Πολιτική

12/09/2013 - 16:30

Αίτηση για χρηματοδότηση πλακόστρωσης τοπικών διαμερισμάτων Πλωμαρίου

Ο Δήμος Λέσβου υπέβαλε αίτηση χρηματοδότησης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013, στο πρόγραμμα ΟΣΑΠΥ (Ολοκληρωμένα Σχέδια Ανάπτυξης Περιοχών Υπαίθρου)  για την εκτέλεση του έργου με τίτλο:  «ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ (Τ/Δ ΠΛΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΣΙΔΩΡΟΥ)»
 
Την σχετική αίτηση υπέγραψε ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, χθες Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013, ενώ το έργο προϋπολογισμού 646.843,57 Ευρώ (με Φ.Π.Α.), αφορά στην πλακόστρωση των κεντρικών δρόμων της Τοπικής Κοινότητας Πλαγιάς και του οικισμού Αγίου Ισιδώρου, που βρίσκεται κάτω από την ομώνυμη εκκλησία, της Δημοτικής Ενότητας Πλωμαρίου, του Δήμου Λέσβου. 
 
Συγκεκριμένα, θα εκτελεστούν εργασίες εκσκαφής, κατασκευή υπόβασης οδοστρωμάτων από θραυστά αδρανή υλικά και κατασκευή βάσης από σκυρόδεμα. Επίσης, θα κατασκευαστούν και κράσπεδα από σκυρόδεμα ίδιας κατηγορίας, όπου απαιτούνται. Η πλακόστρωση θα γίνει με τεχνητούς κυβόλιθους παβέ ενισχυμένου τύπου. 
 
«Είμαι ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή, αφού πρόκειται για ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο, που προβάλει και αναδεικνύει το γραφικό χωριότης Πλαγιάς, τον τουριστικό οικισμό του Αγίου Ισιδώρου, το Πλωμάρι, αλλά καιτον παραδοσιακό χαρακτήρα του νησιού μας, γενικότερα, με στόχο βέβαια την προσέλκυση περισσοτέρων επισκεπτών - περιηγητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό», δήλωσε ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι θα ακολουθήσει η υπογραφή ανάλογων συμβάσεων του ίδιου προγράμματος για διάφορα έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα και σε άλλες περιοχές της Λέσβου.

Μοιράσου το άρθρο!