Πολιτική

27/03/2020 - 06:05

Ακόμη και με κορονοϊό εμπαίζουν το λεσβιακό λαό - Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης των Δήμων του νησιού μας

Η κυβέρνηση συνεχίζει εσκεμμένα να κλείνει τα μάτια της στο πρόβλημα που έχει διαμορφωθεί στα νησιά μας και εμπαίζει το λεσβιακό λαό λέγοντας πως η λύση στο εφιαλτικό ενδεχόμενο εξάπλωσης του κορονοϊού στα κέντρα προσφύγων και μεταναστών είναι … η δημιουργία νέων κέντρων προσφύγων και μεταναστών.

Επιμένει στον εμπαιγμό των νησιωτών και στην απορριφθείσα από το σύνολο του λεσβιακού λαού επίταξη εκτάσεων για τη δημιουργία νέου κέντρου φυλακής στο νησί, αφού εν μέσω επιδημίας έφερε προς κύρωση στη Βουλή και κύρωσε τη σχετική πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Και όλα αυτά τη στιγμή που διστάζει να επιτάξει νοσηλευτικά κρεβάτια, χειρουργεία, εργαστήρια, όλες τις ΜΕΘ και τις μεγάλες διαγνωστικές μονάδες του ιδιωτικού τομέα και να τα θέσει σε πλήρη κρατικό έλεγχο για την προστασία της υγείας του λαού μας και των υγειονομικών.

Ας αφήσει τις φαιδρότητες η κυβέρνηση, γιατί μόνο προβληματισμό προκαλούν οι εξαγγελίες της ότι παίρνονται μέτρα στα ΚΥΤ για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού, όταν είναι γνωστές σε όλους οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων που βρίσκονται εκεί, συνθήκες συνωστισμού που θέτουν σε κίνδυνο τόσο τη ζωή των ίδιων των προσφύγων και μεταναστών όσο και των υπόλοιπων κατοίκων του νησιού.

Η κυβέρνηση της ΝΔ καθίσταται υπόλογη στο λεσβιακό λαό γιατί συνεχίζοντας στην ίδια ρότα που χάραξαν οι προκάτοχοί της του ΣΥΡΙΖΑ αρνείται τη μόνη σήμερα αναγκαία λύση: να προχωρήσει στον οργανωμένο μαζικό απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών, στη μεταφορά τους σε ανθρώπινες ανοιχτές δομές φιλοξενίας και με γρήγορες διαδικασίες στη μετεγκατάστασή τους στις χώρες προορισμού τους. 

 

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Δυτικής Λέσβου

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Μυτιλήνης

Μοιράσου το άρθρο!