Πολιτική

22/11/2012 - 05:45

Άμεση κάλυψη των κενών των εκπαιδευτικών ζητά εκ νέου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ζερδελής

Άμεση κάλυψη των κενών των εκπαιδευτικών ζητά εκ νέου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Λέσβου Γιάννης Ζερδελής

Άλυτο παραμένει το πρόβλημα με τα κενά των εκπαιδευτικών στο νομό Λέσβου παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση είναι ενήμερη για το ζήτημα και μετά την κατάθεση σχετικής ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Γιάννη Ζερδελή. Παρόλο που τυπικά δεν έχει εξαντληθεί το χρονικό περιθώριο που το υπουργείο κατά τον κανονισμό της Βουλής μπορεί να απαντήσει, το πρόβλημα δεν είναι νομοτυπικό αλλά ουσιαστικό και χρήζει άμεσης λύσης, καθώς δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς οι ελλείψεις είναι τεράστιες.

 
Σχολιάζοντας την κατάσταση στα σχολεία, που είναι ιδιαίτερα τραγική στον ακριτικό μας νομό, ο βουλευτής Γιάννης Ζερδελής έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Το θέμα δεν είναι να απαντήσει το υπουργείο στις ερωτήσεις μας, αλλά να ενδιαφερθεί άμεσα η κυβέρνηση να καλύψει τα κενά των εκπαιδευτικών. Η κατάσταση στο χώρο της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι κάτι παραπάνω από τραγική. Οι μαθητές δεν μπορούν να μετακινηθούν από και προς τα σχολεία τους, τα οποία και υποστελεχώνονται. Οι μαθητικές διαρροές αυξάνονται συνεχώς ελλείψει υποστηρικτικών δομών. Με τον πρόσφατα ψηφισμένο προϋπολογισμό ζητείται από τις ήδη οικονομικά εξουθενωμένες οικογένειες να επιβαρυνθούν και με την αποζημίωση όσων βιβλίων δεν επιστρέφουν οι μαθητές με το πέρας τη σχολικής χρονιάς.
Ζητάμε από την κυβέρνηση να σταματήσει να απαξιώνει συστηματικά την παιδεία ξεκινώντας αύριο κιόλας με την κάλυψη των κενών των εκπαιδευτικών. Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα εξαντλήσουμε από θεσμική άποψη τις δυνατότητες που μας δίνονται για την άμεση επίλυση του προβλήματος. Ταυτόχρονα, καλούμε την κοινωνία να ασκήσει πιέσεις στην ίδια κατεύθυνση.  Σε αυτή την προσπάθεια θα βρεθούμε στο πλευρό των συλλόγων και των φορέων για να απαιτήσουμε από κοινού λύση."

Μοιράσου το άρθρο!