Πολιτική

04/01/2013 - 05:38

Ανεξάρτητοι Έλληνες Λέσβου:με τη διαθεσιμότητα τα ακριτικά νησιά μας πληρώνουν το τίμημα της ατέρμονης μνημονιακής πολιτικής

Ανεξάρτητοι Έλληνες Λέσβου:με τη διαθεσιμότητα τα ακριτικά νησιά μας πληρώνουν το τίμημα της ατέρμονης μνημονιακής πολιτικής

&n

bsp;

Η πραξικοπηματικού χαρακτήρα πράξη νομοθετικού περιεχομένου, με την οποία προβλέπεται η ένταξη στο καθεστώς διαθεσιμότητας του συνόλου των εργαζομένων της κατηγορίας Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου συνιστά, έμμεση απόλυση χιλιάδων εργαζομένων στους φορείς του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αντιτίθεται στο Σύνταγμα καταλύοντας  τη Διοικητική Αυτοτέλεια της Αυτοδιοίκησης .
 
Τα ακριτικά νησιά μας,  με την πράξη αυτή,  πληρώνουν  το τίμημα μιας ατέρμονης μνημονιακής  πολιτικής  η οποία  διαλύει τη Δημόσια Διοίκηση,  στερώντας της το απολύτως απαραίτητο προσωπικό, ενώ παράλληλα καταστρατηγεί τη νησιωτικότητα.
 
Η εντολοδόχος της τρόικα συγκυβέρνηση, λειτουργεί με την λογική του ¨αποφασίζουμε και διατάσουμε¨  και  χωρίς ψήγμα ανθρωπιάς, φτάνει στο σημείο να απολύει  συζύγους ανθρώπων με σοβαρότατα προβλήματα υγείας, εγκύους  και όλα αυτά στο όνομα της ανασυγκρότησης της δημόσιας διοίκησης, όπως αυτάρεσκα διακηρύσσει ο υπουργός της κ. Μανιτάκης.
 
 Εκατοντάδες υπάλληλοι των νησιών μας βλέπουν σε μία νύκτα να καταστρέφονται ο οικογενειακός τους προγραμματισμός,  τα όνειρα και οι ελπίδες τους. 
 
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Λέσβου σταθήκαμε, από την πρώτη στιγμή, δίπλα στους εργαζόμενους, αρωγοί και συμπαραστάτες στον δίκαιο αγώνα τους. Ζητάμε να πρυτανεύσει στοιχειωδώς η λογική και να μην διαλυθούν όσα με αγώνες και θυσίες κατακτήθηκαν. Η διάλυση του κράτους και της κοινωνικής συνοχής, υπό τις παρούσες συνθήκες, αποτελούν εθνικό κίνδυνο.
 

Μοιράσου το άρθρο!