|
Χρόνος ανάγνωσης
:
2'
Go Back…. E.U, go back Euro!
Ευτυχώς το Δεκέμβρη του 1944 στη Μυτιλήνη δεν υπήρχε ΣΥΡΙΖΑ. Διότι τότε ο Παναγιώτης Γώγος και ο Παναγιώτης Κεμερλής δεν θα έτρεχαν να ξεσηκώσουν το λαό για να πει Go Back στα ινδικά στρατεύματα που είχαν φέρει τα Αγγλικά πολεμικά πλοία. Μια τέτοια ενέργεια θα θεωρούνται αντισυμμαχική.
Αν υπήρχε ΣΥΡΙΖΑ στην συνάντηση στο ξενοδοχείο «Αιγαίον» το ΕΑΜ δεν θα ξέκοβε στον Τσιγάντε πως δεν πρόκειται να επιτρέψει ο λαός της Λέσβου την αποβίβαση των βρετανικών στρατευμάτων. Το πιθανότερο είναι πως δεν θα μπορούσαν να βρουν άκρη αν τα Αγγλικά στρατεύματα έχουν φιλικές διαθέσεις, αν πρέπει να αποβιβαστούν όλοι οι ινδοί στρατιώτες ή ένα μέρος αυτών, σίγουρα θα υπήρχαν κι αυτοί που θα έλεγαν πως δεν πρέπει να επιτραπεί η αποβίβαση τους. Αλλά ακόμη κι αυτοί δεν θα είχαν κάνει τίποτα για να ξεσηκώσουν το λαό.
Δυστυχώς για εσάς κύριε Τσίπρα και σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ έρχονται κάποιες στιγμές που πρέπει να αποφασίσεις με ποιους θα πας και ποιούς θα αφήσεις. Σήμερα το δίλημμα είναι ξεκάθαρο ή θα υπηρετήσετε τα συμφέροντα του λαού και της εργαζόμενης πλειοψηφίας ή τα συμφέροντα της αστικής τάξης. Η πρόσδεση σας στο άρμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των επιλογών που γίνονται από αυτή δείχνει πως δεν είστε διατεθειμένοι να έρθετε σε ρήξη με την κεντρική επιλογή της αστικής τάξης, δηλαδή την πάση θυσία πρόσδεση της με τις Ευρωπαϊκή Ένωσης. Επιμένετε να πατάτε σε δύο βάρκες.
Γι’ αυτό και από μέρα σε μέρα ο πολιτικός σας λόγος αδειάζει από τα ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά που είχε αποκτήσει τα προηγούμενα χρόνια. Την Παρασκευή ο κ. Τσίπρας μας είπε ότι θα καταργήσει τα μνημόνια. Ταυτόχρονα όμως μας είπε ότι οι εφαρμοστικοί νόμοι των μνημονίων θα καταργηθούν σταδιακά, δηλαδή στο απροσδιόριστο απώτερο μέλλον.Τέτοιες δηλώσεις θυμίζουν τον Ανδρέα Παπανδρέου της δεκαετίας του 1980, ο οποίος την ώρα που έλεγε πως οι βάσεις φεύγουν υπέγραφε συμφωνίες παραμονής των βάσεων στην χώρα.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δηλώνει ξεκάθαρα πως δεν έχει καμία ταλάντευση για αυτό και επιδιώκει την εδώ και τώρα έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ, την διαγραφή του χρέους, την κρατικοποίηση με εργατικό έλεγχο των μεγάλων επιχειρήσεων, την αναδιανομή του πλούτου υπέρ των λαϊκών στρωμάτων.
Η είσοδος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην ευρωβουλή και της Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά στο Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου θα αποτελέσουν εργαλεία ανατροπής και όχι συνδιαχείρισης της μιζέρια του καπιταλισμού.
Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία
|
Σε εξέλιξη η κατασκευή 27 παιδικών χαρών στον Δήμο Δυτικής Λέσβου – Ξεκίνησαν οι πρώτες σε πέντε χωριά
Ξεκίνησε και προχωράει με πολύ γοργούς ρυθμούς το μεγάλο έργο κατασκευής 27 παιδικών χαρών στο Δήμο...
|
1 εκατ. ευρώ για δρόμους σε Μυτιλήνη και Πλωμάρι – Υπογράφηκε η σύμβαση για μαζικές ασφαλτοστρώσεις
Υπεγράφη από τον Δήμαρχο Μυτιλήνης, Παναγιώτη Χριστόφα και εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας...
|
Νέες διαβάσεις πεζών έξω από δύο νηπιαγωγεία της Μυτιλήνης μετά από αιτήματα γονέων
Δύο νέες διαβάσεις πεζών δημιουργούνται έξω από το 11ο και το 3ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης, έπειτα από...
|
Δουδωνής για το ναυάγιο στη Χίο: «Να διερευνηθεί σε βάθος – Τα νησιά σηκώνουν τεράστιο βάρος»
Παναγιώτης Δουδωνής: «Το ναυάγιο στη Χίο είναι ένα τραγικό γεγονός που πρέπει να διερευνηθεί σε...
Τα πιο διαβασμένα της εβδομάδας
Τελευταίες ειδήσεις
Όλες οι προσεχείς εκδηλώσεις